România, în pierdere pe politica externă. Chirieac: Statele europene s-au pus deoparte. La noi nu are cine!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Aksonsat Uanthoeng, de la Pexels
Fotografie creată de Aksonsat Uanthoeng, de la Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac avertizează asupra lipsei de acţiuni pe politică externă a României, motiv pentru care suntem în pierdere faţă de alte ţări europene. 

"România e singura ţară care nu are absolut nicio negociere pentru noi, pentru români", a spus Victor Ponta pentru România TV. 

Bogdan Chirieac a reacţionat şi a analizat şi suplimentarea trupelor NATO în România, măsură despre care fostul premier a spus că va duce la creşterea facturilor pentru români, relaţiile cu Federaţia Rusă fiind stricate. "Dl Putin şi Rusia nu au de ce să ne ocupe, suntem cei mai buni clienţi ai lor, plătim cel mai mare preţ. De ce să ne ocupe? Ne-a prins cu pantalonii în vine. În ultimii 7 ani, am avut 8 premieri, ne-am ocupat doar să schimbăm guverne şi coaliţii. Au intrat unii şi au ieşit alţii. Nimeni nu s-a ocupat de ce ştia de multe luni. Partea mai gravă este economia!", a punctat Ponta. 

"Nu tancurile ne strică relaţia cu Rusia. Noi nu avem nicio relaţie cu Rusia, sunt îngheţate. Altfel, analiza fostului premier e corectă. În timp ce statele europene s-au pus deoparte, iar politica externă e una, interesul naţional e alta, şi nu au abandonat valorile europene, la noi lipseşte politica externă. Nu are cine! Inclusiv participarea preşedintelui Iohannis la discuţiile de azi cu Joe Biden se face alături de preşedintele Poloniei", a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Relaţiile cu Rusia se răsfrâng pe economie. Chirieac, ironic

"Acum, când vorbim, nu avem relaţii cu Rusia, sunt de-a dreptul duşmănoase relaţiile. Şi ele se răsfrâng în zona economică. În plus, România trebuia să îşi scoată singură gazul pe care îl are. Trebuia să fim independenţi faţă de gazul rusesc şi chiar să dăm şi la export. Dar toate guvernele au privatizat anapoda, nu au făcut investiţii, iar lucrurile astea se răzbună. Noroc că poporul înţelege şi nu e nimeni nemulţumit de facturile la energie", a încheiat, ironic, Bogdan Chirieac. 

Ce spun localnicii din Mihail Kogălniceanu despre venirea militarilor americani

Localnicii din comuna Mihail Kogălniceanu din Constanța par să fie bucuroși de sosirea militarilor americani din structura Task Force Cougar. Aceștia speră că pe lângă siguranță, venirea militarilor va duce la și la prosperarea afacerilor locale, dar și la creșterea numărului locurilor de muncă destinate susținerii trupelor din bază.

Lidia Zaharia are în apropierea bazei un salon de frizerie și coafură. Cei mai mulți clienți ai săi sunt militari. Sosirea contingentului o consideră ca pe o oportunitate atât pentru salonul său.

“Este o oportunitate pentru comuna noastră să sperăm că va fi din ce în ce mai bine, pe mine chiar mă ajută. (Pentru ce vin? – n.red.) În general, tunsoare americană scurt.”, a declarat la Pro TV, Lidia Zaharia, antreprenor. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel