ROMÂNIA - FRANŢA, EURO 2019 U21. Cum va aborda Rădoi meciul: Asta ar fi o greşeală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
România - Anglia U21 | Rădoi, schimbare de strategie
România - Anglia U21 | Rădoi, schimbare de strategie
Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a explicat cum va aborda ultimul meci al grupei C de la Campionatul European de Tineret, cu Franţa, dar şi ce greşeli ar putea face tricolorii. Rădoi a subliniat faptul că înfrângerea nu este o variantă pentru calificarea României în semifinale. 

"Îmi pare rău pentru cei implicați, adică Italia, dar mai sunt două meciuri de disputat şi se poate întâmpla ca Italia să nu mai aibă nicio şansă dacă Danemarca va câștiga 4-0 cu Serbia. Dar noi suntem aici pentru noi şi pentru o ţară întreagă, nu ne gândim pe cine am putea ajuta sau pe cine am putea lăsa acasă, important sa luam cel puţin un punct pentru a ne putea califica.

De asta am și spus echilibru. Nu mă interesează neapărat locul 1 sau locul 2, ci ca eu să merg mai departe, ăsta e obiectivul pentru care am venit aici. Asta nu inseamnă că, dacă vom avea egalitate, noi vom ataca. Nu. Nu va trebui să ne gândim că, chiar şi cu o înfrângere la un gol sau două, ne putem califica. Nici nu aş îndrăzni să le spune că pot pierde cu 1-0 pentru că ne calificăm.

Înainte de meci, Polonia se mulţumea să piardă la diferenţă de un gol şi să meargă mai departe. Aceeași greșeală o putem face și noi. E o capcană. Şi la fel ca noi, dacă abordăm meciul la egal şi vom face greşeala asta, se poate întâmpla un dezastru. Apoi, în orice moment, putem să luăm un cartonaş roşu şi totul se va nărui. Mă poate ajuta doar să le dau încă un exemplu, Dacă nu se întâmpla aseară acel rezultat, discursul meu nu se schimba cu absolut nimic.", a spus Rădoi, într-o conferință de presă.

Teoretic, România s-ar putea califica şi în cazul unei înfrângeri la limită, la cel mult două goluri, de pe locul al doilea, pentru că are un golaveraj mai bun decât toate celelalte echipe clasate pe locul secund în celelalte grupe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel