Data actualizării:
Data publicării:

România, doar 30 de paturi de mari arși, la 8 ani de la Colectiv. Rafila: Aseară au fost libere doar 6

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că în România, în momentul de față, există doar 30 de paturi pentru mari arși.

'În momentul de față, sunt în total circa 30 de paturi pentru mari arși. Noi am avut o disponibilitate, adică paturi neocupate, pentru că erau pacienți care erau în tratament acolo, deci, 6 paturi aseară. Erau 5 în București și unul la Timișoara. Evident, numărul de victime era mai mare decât 6. Însă, au fost îngrijiți în secțiile de terapie intensivă. Aveam 64 de paturi de terapie intensivă, cu ventilator, la nivelul municipiului București, în toate spitalele de urgență. Toți au primit îngrijire medicală. Transferurile s-au făcut începând din noaptea trecută.', a declarat ministrul Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

'Civilii din prima fază a deflagrației sunt mai grav afectați. Majoritatea pompierilor, cel puțin 16, au arsuri la mâini. Unii dintre ei la cap și la față, dar nu foarte grave. Erau situați la o distanță de 50-70 de metri de locul unde a avut deflagrația. Majoritatea erau implicați în manevrarea robotului pe care încercau să îl utilizeze pentru stingerea acestui incendiu. Însă, deflagrația a fost atât de puternică încât le-a produs arsuri și celor de la o distanță de 50-70 de metrii. Unii dintre ei, din cauza șocului, au căzut de pe mașinile de intervenție. Și am avut traumatisme ce au avut nevoie de intervenție la ortopedie.', a mai spus Alexandru Rafila.

Citește și -  Petre Florin, primarul din Crevedia, mișcare fără precedent: Face o „șezătoare” în care discută despre amplasarea unui incinerator de cadavre

Percheziții la firma lui Ionuț Doldurea, care deține fosta stație GPL din Crevedia

Potrivit Antena 3 CNN, la firma care deține fost stație GPL din Crevedia au loc percheziții. 

Sâmbătă seară, la o stație GPL din localitatea dâmbovițeană Crevedia au avut loc la mai multe explozii care au rănit zeci de oameni și au ucis doi. Mai mulți pacienți au fost transportați în străinătate.

Cea de-a doua explozie de la stația din Crevedia a afost atât de puternică încât a produs un nor în formă de ciupercă, întocmai ca la exploziile nucleare.

De cealaltă parte, mama lui Ionuț Doldurea și soția lui Ion Doldurea, primarul din Caracal, s-a ferit să facă declarații detaliate despre familia sa.

Femeia a oferit un scurt interviu în care a spus că fiul său „nu e fiu de beizadea“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel