România, departe de aderarea la Schengen. Semnalul dat de Klaus Iohannis, de la Bruxelles: Mai este cale lungă, este nevoie de foarte, foarte multe negocieri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto: Presidency.ro
Sursa foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis a vorbit despre șansele României de aderare la Spațiul Schengen.

Negocierile de aderare a României la Spațiul Schengen sunt complicate pentru faptul că suntem analizați la pachet cu Bulgaria, spune președintele Klaus Iohannis, aflat acum la un summit la Bruxelles, unde se întâlnește cu ceilalți lideri europeni, transmite Antena 3 CNN.

Președintele spune că este prematur să discutăm despre o aderare imediată chiar și la Air Schengen, în condițiile în care mai sunt multe lucruri de  negociat cu Austria, țară care se opune aderării noastre totale la Spațiul Schengen.

Klaus Iohannis: Dosarul Schengen este un dosar european care nu a mers așa cum a trebuit

"Dosarul Schengen este un dosar european care nu a mers așa cum a trebuit. În cazul nostru, anul trecut, cam tot la începutul iernii, Austria a refuzat să acorde un vot pozitiv pentru intrarea României în Schengen. De atunci toată lumea negociază, pe absolut toate palierele. Acum, în ultima vreme, a apărut o oarecare flexibilizare a poziției austriece, însă vreau să fiu foarte sincer aici, mai este cale lungă și este nevoie de multe negocieri și multe discuții.

Aici intervin, sigur, ministerele, externele, internele și reprezentanța noastră din Bruxelles, care s-a implicat exemplar în toate discuțiile, dar nu vreau să creadă cineva că suntem la un rezultat favorabil pentru România. Este nevoie de foarte - foarte multe negocieri în continuare", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel