Tricolorii debutează cu o înfrângere în turneul sud-american. Brazilia - România 1-0
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ronaldo
ronaldo

Naționala României a debutat cu o înfrîngere în turneul sud-american. În amicalul care a marcat și retragerea fostului internețional Ronaldo, Brazilia a dispus cu 1 - 0 de tricolori. Golul Braziliei a fost înscris în minutul 22 de Fred, după o ieşire neinspirată la ofsaid a fundaşilor români. După gol, toţi jucătorii brazilieni au făcut gestul cu care Ronaldo sărbătorea fiecare gol, în semn de omagiu pentru atacantul care îşi încheie cariera în acest meci.

Componenţa echipelor:

Brazilia: Victor - Maicon, Andres Santos, Lucio (Luisao 71), David Luiz - Sandro (Leiva 60), Elias, Jadson - Fred (Ronaldo 31, Nilmar 46), Neymar (Thiago Neves 77), Robinho (Lucas 67). Antrenor Mano Menezes.

România: Tătăruşanu (Pantilimon 68) - Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici - Torje, G. Mureşan (Alexa 80), Bourceanu (Giurgiu 66), Sânmărtean (Alexe 53) - Marica (Zicu 73), Surdu (Cr. Tănase 46). Antrenor: Ştefan Iovan.

Ronaldo a jucat 15 minute, având și trei ocazii la poarta lui Tătărușanu. În pauza meciului, "Il Fenomeno" a avut parte  de o festivitate de retragere, acesta fiind ultimul meci din cariera sa.

După ce s-a salutat cu toţi ceilalţi jucători, Ronaldo a făcut un tur de onoare al stadionului, fiind aclamat la scenă deschisă şi purtând pe umeri un steag al Braziliei primit de la un suporter. Apoi, el a ţinut un discurs la mijlocul terenului, unde i-au stat alături cei doi fii ai săi. Toţi spectatorii l-au ascultat în linişte, iar după încheierea cuvântării numele său a izbucnit din zecile de mii de piepturi, făcându-se probabil auzit în întreg oraşul. Au fost ultimele 15 minute de joc din cariera marelui atacant brazilian, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale.

Reprezentativa României a traversat oceanul în Brazilia cu o selecţionată ce pare mai mult una divizionară, Ciprian Marica, încă legitimat la VfB Stuttgart, fiind singurul stranier din lot, după ce Gabriel Tamaş, Adrian Mutu, Cristian Săpunaru şi Răzvan Raţ au preferat să plece mai devreme în vacanţă, în loc să dea piept cu naţionala pe care fotbaliştii din Generaţia de Aur regretă că nu au întâlnit-o în semifinalele CM 1994, când au fost eliminaţi în sferturi de Suedia.

După demisia lui Răzvan Lucescu, Naţionala este condusă de pe bancă de Ştefan Iovan, ajutat de Bogdan Stelea şi Dan Apolzan şi consiliat de selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, cooptat în staff-ul pentru turneu pe considerentul că 11 dintre foştii săi jucători sunt acum în lotul primei reprezentative.

România a mai jucat împotriva Braziliei doar de două ori: la CM 1970, când sud-americanii s-au impus cu 3-2, şi într-un amical disputat în 1974 la Sao Paulo (2-0 pentru Brazilia).

După Brazilia, Naționala României va disputa următoarea partidă, la 11 iunie, de la orele 23. 00 în compania primei reprezentative a Paraguayului pe stadionul Defensores del Chaco din Asuncion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel