România conduce Slovacia în Cupa Davis cu 1-0, după victoria debutantului Nicholas David Ionel
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
România conduce Slovacia în Cupa Davis cu 1-0, după victoria debutantului Nicholas David Ionel - Foto Pexels
România conduce Slovacia în Cupa Davis cu 1-0, după victoria debutantului Nicholas David Ionel - Foto Pexels
Echipa masculină de tenis a României conduce formaţia Slovaciei cu scorul de 1-0, după victoria splendidă a debutantului Nicholas David Ionel în faţa experimentatului Norbert Gombos, cu 6-7 (4), 7-5, 6-4, vineri, la Bratislava, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis.

Nicholas David Ionel (19 ani), cel mai bine clasat român la simplu în acest moment (283 ATP), s-a impus după trei ore şi 11 minute, în faţa unui adversar aflat în top 100, Gombos (32 ani, 99 ATP). Ionel, care a reuşit anul acesta victorii de senzaţie în faţa spaniolului Roberto Carballes Baena şi a croatului Borna Coric, a ratat trei mingi de set în primul act, la 5-4, după care a cedat în tiebreak cu 6-7.

În următoarele două seturi, Nicholas David Ionel a avut o evoluţie de metronom şi a reuşit să încline balanţa de fiecare dată după un break, în actul secund realizat la 5-5, iar în decisiv la 3-3.

Nicholas David Ionel a încheiat cu 3 aşi, 74% la punctele cu primul serviciu şi 58% la al doilea. Gombos a reuşit 7 aşi, a avut 69% la primul serviciu şi 57% la al doilea. În al doilea meci de simplu de vineri, Marius Copil (31 ani, 347 ATP) va primi replica celui mai bun jucător slovac al momentului, Alex Molcan (24 ani, 45 ATP).

La dublu, Marius Copil şi Victor Vlad Cornea vor evolua contra cuplului Lukas Klein/Igor Zelenay. În ultimele partide de simplu, Nicholas David Ionel îl va întâlni pe Alex Molcan, iar Copil îl va înfrunta pe Gombos Antrenorul federal Andrei Mlendea şi căpitanul nejucător Gabriel Trifu au la dispoziţie următorii jucători: David Nicholas Ionel (poziţia 283 în clasamentul mondial de simplu şi 614 la dublu), Marius Copil (347 la simplu şi 592 la dublu), Cezar Creţu (392 la simplu, 407 la dublu), Gabriel Adrian Boitan (613 la simplu, 1263 la dublu) şi Victor Vlad Cornea (1.025 la simplu, 125 la dublu).

În echipa Slovaciei, condusă de Tibor Toth, se mai află Jozef Kovalik (30 ani, 155 ATP). Cele două echipe sunt la egalitate, 1-1, în meciurile directe. România s-a impus în 2002, la Presov, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 4-1. În 2015, Slovacia a câştigat cu 3-2, la Constanţa, în sferturile de finală ale Grupei 1 a zonei Europa/Africa. 

Citește și - Reacțiile stârnite de anunțul retragerii lui Federer. Serena, Messi și, într-un final, Djokovic au transmis câte un mesaj

Presa sportivă internaţională a ţinut să-i aducă un omagiu legendarului tenisman elveţian Roger Federer, care şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, după 20 de titluri de Mare Şlem cucerite pe parcursul carierei sale.

"Roger Federer, reverenţa referinţei" titrează elegant Le Figaro, cotidian dîntr-o ţară, Franţa, unde popularitatea elveţianului este imensă, chiar dacă a câştigat doar o singură dată turneul de la Roland Garros, pe care l-a evitat uneori.

"Întregul său joc s-a limitat la artă şi sublim", scrie la rândul său L'Equipe. Federer nu ar putea fi considerat cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor, înaintea lui Pele, Muhammad Ali, Usain Bolt sau Michael Jordan?, se întreabă ziarul din Hexagon.

Sydney Morning Herald din Australia scoate în evidenţă şi dimensiunea artistică a jocului lui Federer, câştigătorul Openului Australiei în şase ocazii. În opinia publicaţiei de la antipozi, Federer a ridicat tenisul "la o formă de artă". "Cu cât l-ai studiat mai mult, cu atât mai mult ai observat că niciun element nu a fost precipitat sau forţat", afirmă ziarul despre marea fluiditate a jocului său şi despre impresia de uşurinţă pe care o arăta pe teren. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel