România - Canada 17-15: Victorie dramatică reușită de ”stejari” la Cupa Mondială de Rugby
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Naționala de rugby a României a reușit o victorie dramatică în a treia partidă disputată în Grupa D a Cupei Mondiale din Anglia. ”Stejarii” s-au impus pe final, scor 17-15, grație unei reveniri fantastice, după ce au fost conduși cu 0-15 de reprezentativa ”frunzei de arțar”.

Vezi și: Mirel Palada, comentarii savuroase după revenirea incredibilă a României în meciul cu Canada

România a început bine meciul împotriva Canadei și în minutul 5 a fost la doar câțiva metri de eseu, dar defensiva adversă a rezistat și ne-a refuzat șansa de a deschide scorul.

Până la urmă, cei care au marcat primii au fost canadienii, după 11 minute de joc. Gordon McRorie a executat perfect o lovitură de pedeapsă de la 22 de metri și a făcut 0-3.

În minutul 19, ”stejarii” au mai încasat o lovitură: Cătălin Fercu a primit cartonaș galben, iar România a evoluat zece minute în inferioritate numerică.

Primul eseu al partidei a aparținut tot Canadei, prin DTH Van Der Merwe, care a profitat de breșele din apărarea noastră și a făcut 0-8.

[citeste si]

Tot nord-americanii au dominat și debutul reprizei secunde, când au mai reușit un eseu transformat, iar în minutul 45 tabela arăta un neverosimil 0-15 pentru Canada. 

România a reintrat în meci în minutul 53, prin eseul lui Macovei și transformarea lui Vlaicu. Același Macovei a făcut 12-15 cu un nou eseu, în minutul 74, iar Vlaicu a transformat și i-a adus pe ”Stejari” la un singur punct în spatele adversarilor, rămași în inferioritate în minutul 72, după eliminarea lui Jebb Sinclair.

Cu doar două minute înainte de final, Florin Vlaicu a adus României o victorie dramatică, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă de la 45 de metri.

România - Canada s-a terminat 17-15, iar pentru ”tricolori” urmează duelul cu Italia, pentru locul 3 în grupă, care ne-ar putea asigura participarea la următoarea Cupă Mondială de Rugby.

Iată cum arată clasamentul Grupei D:

Loc Echipa Meciuri jucate Puncte
1. Irlanda 3 14
2. Franța 3 14
3. Italia 3 5
4. România 3 4
5. Canada 4 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel