Data publicării:

România, borcan cu miere pentru constructorii străini. Cum se fac drumuri în străinătate comparativ cu țara noastră / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
România este magnet pentru firmele de construcții, dar cu toate acestea... n-avem drumuri. Sunt întârzieri peste întârzieri. Se depășesc toate termenele posibile.

Până în prezent au fost inaugurate două bucăți din Autostrada A0, o parte a unui tronson din A0 Sud și o parte a unui tronson din A0 Nord. La 1 septembrie, ar trebui să circulăm pe tot A0 Sud. 

„În septembrie, vă invit pe A0 Sud să dăm o tură”, i-a spus Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile noastre”, de la B1 TV, lui Val Vâlcu.

„Am fost în anii '90 în Turcia. Acolo se lucra și noaptea. Nu aveau nevoie de lumină naturală pentru că s-a inventat becul electric, lampa etc. Se lucra zi și noapte. Și în România se lucra în trei schimburi. 

În altă ordine de idei, mai vedem câte un documentar, deci nu ficțiune, despre cum se construiește în străinătate. Vedem constructorii disperați care spun că ba a plouat, ba că a fost furtună și nu au putut înainta în ritmul respectiv... și sunt disperați că vine termenul și ei nu sunt gata.

În România... se depășesc aproape toate termenele la proiectele publice. Cum de nu sunt penalizați constructorii? Cum de nu sunt disperați că nu respectă termenele? Trebuie să se ducă ministrul, președintele cu basca - cum a făcut Traian Băsescu când s-a rugat de constructorii unui pod. Cu toate acestea, în România parcă este borcanul cu miere. Vin greci, portughezi, turci, italieni, austrieci. Atrage România tot. E magnet pentru firmele de construcții! Te-ai aștepta la câte întârzieri sunt... constructorii să aducă bani de acasă...”

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Toretic, lucrările pe lotul 1 al A0 Sud se apropie de final. De marţi, 12 martie 2024, au început lucrările de dezafectare a drumului provizoriu realizat de antreprenor pentru asigurarea continuităţii cu DN 4 în perioada de execuţie a pasajului peste autostrada de pe acest lot, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

„Pe autostrada de centură a capitalei (A0), sectorul Sud, lotul 1, constructorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS a început lucrările de dezafectare a drumului provizoriu, operaţiune tehnică, necesară pentru continuarea lucrărilor la Nodul Rutier DN 4, mai exact a bretelelor G şi H, după deschiderea circulaţiei pe pasajul de pe DN 4 peste autostrada A0. Astfel, vor fi decopertate toate straturile aşternute până la fundaţia din balast şi executarea, atât a straturilor de balast stabilizat, cât şi a următoarelor straturi asfaltice pentru bretelele G şi H, lucrări în conformitate cu Proiectul Tehnic avizat de CNAIR şi Inginer", se menţiona în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel