România, atentă la Forumul Societății Civile din Spania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Pe data de 17 aprilie 2023 a lansat, la Madrid, Forumul Societății Civile, un proces participativ, promovat de Ministerul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, cu scopul de a încorpora personalități și reprezentanți din toate categoriile din societatea spaniolă în pregătirea Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene.

„Prezent la eveniment, ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a avut ocazia să facă schimb de opinii cu ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares și cu secretarul de stat pentru afaceri europene, Pascual Navarro.

În intervenția sa, ministrul de externe Jose Manuel Albares a subliniat că Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene trebuie să fie "un proiect de țară; un efort colectiv care să pătrundă în întreaga societate spaniolă, deoarece responsabilitatea este foarte mare, urmând să se soluționeze dosare importante pentru cetățenii europeni.

Spania și-a asumat un angajament ferm pentru sporirea relevanței Uniunii Europene pe plan internațional și a implicării active a societății civile în procesul de decizie.” arată un comunicat al Ambasadei României în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel