România are un nou ambasador în SUA. Acesta a prezentat copiile scrisorilor de acreditare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Noul ambasador al României în SUA, Andrei Muraru, a prezentat la Departamentul de Stat copiile scrisorilor de acreditare.

Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a fost primit vineri la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, la mai puţin de 24 de ore de la sosirea sa la Washington pentru preluarea mandatului, scrie Agerpres. 

Această solicitudine, o rară excepţie pe care departamentul o face, reprezintă expresia clară a importanţei deosebite pe care partea americană o acordă relaţiei cu România, a comentat ambasadorul pe pagina de Facebook a Ambasadei.

El s-a declarat foarte optimist cu privire la valenţele creative ale Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. Sunt convins că vom reuşi să parcurgem paşi semnificativi către atingerea potenţialului său deplin. Voi fi un aliat loial al cetăţenilor români şi un partener dedicat celor care susţin statutul României de partener privilegiat al Statelor Unite.

Discuții la nivel înalt



Cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, ambasadorul a discutat cu Philip T. Reeker, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, şi cu Matthew Boyse, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa centrală, despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, înscrise în direcţiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic - pilon prioritar al politicii externe româneşti.

Am reiterat totodată angajamentul nostru ferm de a consolida relaţia cu cel mai important partener strategic pe care îl avem, în plan militar, politic, economic, cultural, educaţional, în spiritul valorilor comune şi al idealului democratic care stă la baza legăturii noastre indisolubile. După expunerea direcţiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunităţi foarte bune de explorare aprofundată a obiectivelor noastre strategice, având în vedere şi faptul că anul acesta şi în 2022 marcăm două aniversări bilaterale importante. Sunt încrezător că vom continua să contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant şi constructiv, a subliniat Andrei Muraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel