Data publicării:

România are ”cel mai mare număr de mini-vacanțe din Uniunea Europeană”. Bogdan Chirieac spune că "aşa a hotărât Parlamentul României"

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto:DC News
Foto:DC News

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre una dintre cele mai importante discrepanțe dintre mediul privat și mediul public.

"Există o discrepanță uriașă între modul în care funcționează mediul privat și, în același timp, modul în care funcționează mediul public. E foarte important să nu generalizăm, fiindcă atunci când vorbim despre modul public nu ne referim neapărat la profesori, medici, militari, polițiști, ci pur și simplu așa cum e organizat statul în administrarea sa, funcționari în special.

”Cel mai mare număr de mini-vacanțe din Uniunea Europeană”

(...)Am înțeles că a existat nemulțumire, fiindcă foarte mulți din mediul privat, inclusiv noi cei de față, presa, am lucrat de Crăciun, vom lucra și de Anul Nou, vom lucra și de ce a mai dat în mod inconștient Parlamentul liber pe 6 și 7 ianuarie, noroc că anul ăsta pică în weekend. Ce au dat și pe 24. Rezultă cel mai mare număr de mini-vacanțe din Uniunea Europeană.

De pildă, în acest weekend, întâmplător am sunat, că așa e cuvincios, la câțiva medici pe care îi consider apropiați, pe unii chiar prieteni dragi. Pe 25 decembrie se aflau în sala de operație. N-am putut să vorbesc cu dânșii, mi-a răspuns un asistent, apoi am vorbit.

(...) Așa a hotărât Parlamentul României. Deci, clasa politică a hotărât acest lucru, care organizează administrația”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

În 2024, din 20 de zile libere legale, 13 vor fi în cursul săptămânii

 

Anul 2024 vine cu mai multe zile libere legale pentru români, astfel că după decizia din ședința de Guvern de joi, 21 decembrie, numărul de zile libere a ajuns la 20. Însă dintre acestea, doar 13 zile vor fi în cursul săptămânii, restul fiind în zile de sâmbătă și duminică. Mai mult, un sfert dintre aceste zile libere legale sunt în luna ianuarie. 

Este vorba despre 1 şi 2 ianuarie (luni şi marţi - Anul Nou), 24 ianuarie (miercuri - Ziua Unirii Principatelor), 1 mai (miercuri - Ziua Muncii), 3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni - a doua zi de Paşte), 24 iunie (luni - a doua zi de Rusalii), 15 august (joi - Sfânta Maria), 25 şi 26 decembrie (miercuri şi joi - prima şi a doua zi de Crăciun).

La acestea se adaugă 2 mai (joi), 16 august (vineri) şi 27 decembrie (vineri), zile libere pentru care Guvernul a decis să se facă ”punte” şi să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru.

Celelalte sărbători legale - 6 ianuarie (Boboteaza), 7 ianuarie (Sfântul Ioan Botezătorul), 5 mai (prima zi de Paşte ortodox), 1 iunie (Ziua copilului), 23 iunie (prima zi de Rusalii), 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României) cad, în 2024, în zile de sâmbătă sau duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel