România are ce exporta. Ministrul Oprea: Japonezii vor cumpăra de la noi și produse IT
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ministrul Mediului de Afaceri, Radu Oprea, a declarat la Interviurile DC News că, oricât ar părea de greu de crezut, România exportă și își va mări capacitatea de vânzare de softuri pe piața japoneză. 

Oprea a spus că, în prezent, România este prezentă pe piața japoneză cu alcool și lemn, dar că suntem recunoscuți pentru it-știi buni pe care îi avem. "Pot să vă spun că vindem în Japonia deja și avem ocazia să vindem mai mult. Astăzi se vinde lemn, vin, miere în Japonia. Se vând și vor avea căutare produsele IT, respectiv softuri. Suntem recunoscuți de către japonezi pentru capacitatea noastră de a crea softuri. Avem o relație bună cu această țară, pentru că ei dețin un mic secret. Toate cele 300 de firme japoneze din România au povești de succes. Ideea de a fi prezenți în astfel de țări este promovată prin instrumentele pe care le avem la minister. În prezent exportăm 70 % în UE și restul pe piețe terțe," a spus minstrul Oprea.

Ajutor, pentru firmele care vor să-și extindă exportul

Minstrul Radu Oprea a povestit că la nivelul ministerului a lansat un program de internaționalizare a afacerilor și că oferă o sumă forfetară firmelor care vor să participe la târgurile de produse din țările asiatice. "Noi oferim 5000 de euro fiecărei firme care vrea să participe la târgurile din toamnă din zona asiatică, pentru a încuraja participarea individuală la aceste expoziții", a precizat Oprea. 

Vezi aici discuția cu ministrul Radu Oprea:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel