România ar trebui admisă în Visa Waiver, spune fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
România ar trebui admisă în Visa Waiver, spune fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman / Foto: Pixabay
România ar trebui admisă în Visa Waiver, spune fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman / Foto: Pixabay
fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, spune că România ar trebui admisă în Visa Waive.

Fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, susține că România, alături de alte state, ar trebuie să între cât mai repede în programul Visa Waiver. El a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii "Tema Zilei", de pe TVR Info, menționând printre altele și că ţară noastră ar trebui să aibă curajul de a lupta pentru acceptarea şi în spaţiul Schengen.

”Cred că Visa Waiver trebuie făcută pentru România, şi, cel mai important, cât mai repede şi mai bine”, a declarat Adrian Zuckerman.

Cine este Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman este un avocat și diplomat american originar din România, care a îndeplinit funcția de ambasador al SUA în România (decembrie 2019 - februarie 2021). Acesta vorbește fluent atât limba engleza, cât și limba română. Zuckerman este primul ambasador al SUA în România născut in Romania.

Alături de alţi foşti ambasadori americani al Bucureşti, în iulie 2022, Adrian Zuckerman a semnat o scrisoare către români, în care se afirma că includerea României în programul Visa Waiver ar constitui un amplificator puternic pentru toate dimensiunile Parteneriatului Strategic, asta pentru că ar stimula comerţul, turismul, schimburile educaţionale, precum şi relaţiile umane, iar Guvernele celor două state trebuie să continue să lucreze împreună pentru a progresa către îndeplinirea cerinţelor de admitere a României în acest program.

Ce este Visa Waiver

Visa Waiver este un program al guvernului federal al Statelor Unite ale Americii care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în SUA pentru turism, afaceri sau în tranzit timp de până la 90 de zile fără a fi nevoie să obțină o viză. Se aplică tuturor celor cincizeci de state din SUA, Districtul Columbia, Puerto Rico și Insulele Virgine ale SUA, precum și Guam și Insulele Mariane de Nord, care au, de asemenea, un program suplimentar cu derogări pentru mai multe naționalități. Samoa Americană are un program similar, dar separat.

Toate țările selectate pentru VWP de către guvernul SUA sunt în general considerate țări dezvoltate, cu economii cu venituri mari. Există și alte scutiri de viză pentru cetățenii anumitor jurisdicții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel