România a pus sechestru pe acțiunile companiei canadiene Gabriel Resources. Statul are de recuperat 10 milioane de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Statul Român a blocat la vânzare acțiunile companiei canadiene Gabriel Resources.

Prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, România a pus sechestru pe acțiunile companiei canadiene Gabriel Resources, potrivit Antena 3 CNN.

Statul Român are de recuperat aproximativ 10 milioane de dolari de pe urma companiei Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) care a dezvoltat proiectul aurifer de la Roșia Montană.

Reamintim că Tribunalul Arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) a obligat compania canadiană, pe 8 martie 2024, să plătească României suma de 10 milioane de dolari în taxe și cheltuieli de judecată, ca urmare a procesului care a durat 9 ani.

De asemenea, suma datorată atrage, până la data plății, după sine o dobândă echivalentă cu rata titlurilor americane de trezorerie la 3 luni.

ANAF a trimis de curând o notificare de plată celor de la Gabriel Resources, iar ulterior a pus sechestru asigurător pe participația de 80,69% a companiei la Roșia Montană Gold Corporation.

CITEȘTE ȘI        -         Cazul Roșia Montană ne amintește de Abu Simbel și barajul de la Aswan, mândria Egiptului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel