România, locul 5 Mondial la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni. Locul 2 Mondial la Mondioring categoria 2
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
România a obținut locul 5 Mondial la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB, la Mondioring și locul 2 Mondial la Mondioring cat. 2.

În săptămâna vibrantă de 22-28 aprilie 2024, orașul Bovolone, situat în inima regiunii Veneto, Italia, a devenit epicentrul pasionaților de ciobănești belgieni. Aici s-a desfășurat Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgeni FMBB 2024, o adevărată olimpiadă pentru aceste rase remarcabile de câini, care include Malinois, Tervuren, Groenendael și Laekenois. Competiția a adunat cele mai bune exemplare din lume, concurentii luptându-se într-o gamă largă de probe, de la IGP, Mondioring, și Agility, până la Canicross, Bikejoring, Obediență, Search and Rescue și, premieră pentru acest an, Herding.

Eclat Argintiu pentru Tricolori

Echipa României a impresionat prin performanțele de excepție, reușind să captureze locul secund în întrecerea de Mondioring, categoria a doua. Robert Caraman de la Ringstar Club București și partenerul său canin, Ottlinger's Mork, un robust Malinois de cinci ani, au demonstrat o coordonare impecabilă și o execuție precisă a exercițiilor, cucerind atât juriul cât și audiența.

O Prezență Puternică în Clasamentul pe Echipe

Nu doar individual, ci și colectiv, România a arătat că este o forță cu care trebuie să se contăm. Echipa noastră s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial, acumulând impresionantele 955 puncte. Acest scor a plasat România la doar 66,83 puncte distanță de Belgia, liderul clasamentului, care a acumulat 1021,83 puncte. Surclasând națiuni cu tradiție în acest sport, cum ar fi Italia — țara gazdă — Spania, Statele Unite și Germania, România a marcat o realizare notabilă pe scena internațională.

La alte categorii, în Mondioring categoria 1, Tudor-Tim Ionescu și Butelie W Ringstar s-au evidențiat printr-un exercițiu dificil de pază de persoană, trecând testul cu succes, o performanță realizată de doar șase din cei douăzeci și patru de participanți. În categoria Mondioring 3, Olena Lakoshko cu Urumi of Braveheart Oradium a obținut locul 9 din 48 de concurenți, Alexandru Bondar cu T-Rara of Braveheart Oradium s-a clasat pe locul 14, iar Sergey Bykov cu Black Drive Fire a ocupat locul 33.

Prin aceste succese, România nu doar că și-a consolidat reputația în domeniul dresajului și competițiilor canine, dar a demonstrat și calitatea excepțională a ciobăneștilor belgieni pe care îi crește și îi pregătește.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tudor-Tim Ionescu (@tudortim)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel