România, a doua în lume la medaliile de la Olimpiada de Informatică. Nicolae Ciucă: Vara performanţei româneşti, întregită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă i-a lăudat pe elevii români care au luat medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică. 

"Vara performanței românești este întregită de succesul excepțional care urcă România pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii!

Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu și domnului profesor Marius Nicoli!

Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul și perseverența.

Mulțumiri familiilor voastre și Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii românești.

Rezultatele remarcabile din aceste zile, precum și cele obținute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generație de minți strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaționale și să reediteze valoarea școlii românești.

Susținerea excelenței, în egală măsură cu garantarea accesului la educație, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii și digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educației aflate în consultare publică și în noua Strategie Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă, recent aprobată de guvern", transmite Nicolae Ciucă.

Sorin Cîmpeanu: România pe locul al doilea 'all times' în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

România se află pe locul al doilea 'all times' în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii, a anunţat duminică ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea 'all times' în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic 'Aurel Vlaicu' din Orăştie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României. M-am întâlnit cu aceşti elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la CEOI2022, unde au câştigat tot ce se putea câştiga: 4 medalii + locul I pe echipe. Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 - Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti') - Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH - Zurich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)", a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Potrivit ministrului, se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi, fiind un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de succes.

"Mulţumirile şi felicitările mele se îndreaptă spre toţi cei implicaţi în obţinerea acestor rezultate excepţionale! Mulţumiri Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. Încă o dată rezultatele de la această ediţie, pentru că merită ţinute minte: * Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur * Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Bucureşti) - medalie de argint * Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic 'Aurel Vlaicu' din Orăştie) - medalie de argint * Andrei-Robert Ion - medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). * locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii * locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă!', a adăugat Sorin Cîmpeanu. El a reafirmat că are încredere în proiectul 'România Educată'. 'Cred într-o Românie Educată în care toţi copiii şi tinerii să aibă acces la o educaţie de calitate şi cred într-o Românie a performanţei prin muncă şi dedicare. Cred în justul echilibru între Excelenţă şi Echitate!", a concluzionat ministrul Educaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel