Europenele de canotaj din Slovenia. România a câştigat argintul în proba masculină de 8+1
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa: Facebook Federatia Romana De Canotaj
Sursa: Facebook Federatia Romana De Canotaj
România a câştigat argintul în proba masculină de 8+1, la Europenele de canotaj din Slovenia.

România, în componenţa Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a câştigat argintul în proba masculină de 8+1, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

Tricolorii au fost cronometraţi cu timpul de 05 min 28 sec 14/100, într-o finală foarte strânsă, fiind devansaţi de Marea Britanie cu doar cinci sutimi (05:28.09). Podiumul a fost completat de Olanda, cu timpul de 05 min 28 sec 61/100, screi Agerpres.

România a câştigat sâmbătă şi o medalie de aur la Europene, prin echipajul feminin de patru rame, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş. În cealaltă finală de sâmbătă, la patru vâsle masculin, România (Mihai Chiruţă, Constantin Adam, Ioan Prundeanu, Marian Enache) s-a clasat pe locul 5 (05:47.48).

România a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, iar duminică va fi prezentă în alte şase finale.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel