Data publicării:

România a avut cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale din UE, în luna iulie

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Economie
WhatsApp
Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna iulie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, un avans de 0,6% în Uniunea Europeană (UE), şi o creştere de 0,2% în zona euro.

În rândul statelor membre pe primul loc în ceea ce priveşte creşterea preţurilor s-a aflat România, unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 6,2%, în ritm anual, arată datele publicate, vineri, de Eurostat.

De la o lună la alta România a înregistrat o creştere a preţurilor producţiei industriale de 0,9%, fiind devansată doar de Cipru, unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 1,7%, Bulgaria (1,5%), Finlanda (1,4%), Grecia şi Suedia (ambele cu un avans de 1,2%). 

În luna iulie 2019 comparativ cu iunie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,3% în Uniunea Europeană.

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 4,2% în iulie 2019 faţă de aceeaşi lună din anul precedent. Faţă de luna iunie 2019, preţurile producţiei industriale (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel