România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 15 sep, 22:31
România, participant la misiunea de apărare planetară
România va juca un rol esenţial în misiunea HERA, prima misiune de apărare planetară a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), parte a unui efort internaţional de deviere a unui asteroid, realizat în colaborare cu NASA. 

Astăzi, ESA a semnat un contract în valoare de câteva milioane de euro pentru proiectarea, producţia şi testarea acestei misiuni ce va explora un sistem binar de asteroizi.

România este unul dintre partenerii cheie în consorţiul căruia i-a fost acordat contractul, fiind responsabilă, alături de Portugalia, de proiectarea unui altimetru laser, instrument ce va oferi informaţii vitale pentru navigaţia autonomă a misiunii. În plus, România va dezvolta unitatea de procesare de imagini, sistemul de conexiuni şi echipamentul electronic de testare, contribuind şi la sistemul de ghidare, navigaţie şi control (GNC).

"Misiunea HERA este un pas major în protecţia planetei noastre, iar România va contribui decisiv la efortul global de apărare planetară", a declarat Marius-Ioan Piso, Preşedintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA). "Prin expediţia spre un sistem binar de asteroizi, precum şi devierea experimentală a traseului unuia dintre aceştia şi observarea atentă a rezultatului, explorarea spaţială atinge un nou jalon în istoria omenirii", a precizat Preşedintele ROSA.Din România vor participa la misiune patru companii şi un institut de cercetare

 

Astfel, GMV Innovating Solutions - Romania va realiza componenta de navigaţie bazată pe procesare de imagini din sistemul de ghidare, navigaţie şi control (GNC) şi FDIR (Fault Detection, Isolation and Recovery), destinat detectării, izolării şi reparării erorilor. În plus, GMV este responsabilă de dezvoltarea şi producţia echipamentului de zbor destinat procesării de imagine - unitatea de procesare de imagini. ATOS România prin ATOS Convergence Creators vizează realizarea de sisteme de testare ale satelitului la sol şi o procesare de date primară. Sonovision Romania va fi responsabilă de sistemul de conexiuni. EFACEC Romania va produce şi testa, atât pe partea de hardware, cât şi software, un altimetru planetar (Planetary Altimeter - PALT).

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică - INOE 2000 va fi implicat în realizarea altimetrului, mai exact în proiectarea acestuia, testarea funcţionalităţii optice a instrumentului, precum şi realizarea echipamentelor de suport optic de la sol.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro