România, consum de droguri. Lazăr, cifre îngrijorătoare: "Afacere" de 300 milioane euro
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, trage un semnal de alarmă cu privire la efectele grave pe care le are lipsa de acţiune a autorităţilor în ceea ce priveşte politicile antidrog. 

Gigel Lazăr a transmis un mesaj ferm referitor la Strategia Nationala Antidrog 2013-2020.

"Statul a lucrat impotriva ong-urilor antidrog stabilind proceduri inutile, stufoase si fara logica raportat la Programul de Interes National, timp in care retelele de criminalitate organizata s-au dezvoltat, traficul de droguri devenind afacere de succes, apreciata in economia subterana de catre INS la 130 milioane euro (parerea noastra fiind ca suma ar fi de 300 milioane pe baza calculelor aproximative raportate la numar consumatori, valoare droguri pe piata, ritmicitate consum).

Rezultatul ignorarii ong-urilor antidrog conform datelor oficiale? 2012 - 6,1 % prevalente - cca 700.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale, 2019 - 10,6 % prevalente - cca 1.200.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale. Culmea ironiei este ca acelasi stat asigura populatia ca 'Romania nu are o problema cu drogurile fiind sub media UE'. Cat ar trebui sa fie consumul ca autoritatile sa opineze ca este o problema daca 1,2 milioane consumatori sunt cantitate 'neglijabila'?", transmite preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel