Români urmăriți internațional, prinși în Italia. Ar fi tâlhărit și torturat un bărbat
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Români urmăriți internațional, prinși în Italia / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Români urmăriți internațional, prinși în Italia / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Doi români urmăriți internațional, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate, lovire sau alte violențe și tâlhărie calificată, au fost prinși și arestați preventiv, în Italia.

În baza informațiilor transmise de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, autoritățile italiene au pus în executare două mandate de arestare preventivă, emise pe numele a doi bărbați – cetățeni români, în vârstă de 24, respectiv 37 de ani, urmăriți la nivel național și internațional.

Pe numele celor în cauză Judecătoria Roman a emis două mandate de arestare preventivă.

Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate, lovire sau alte violențe și tâlhărie calificată, arată un comunicat al IGPR.

Ar fi tâlhărit și torturat un bărbat, în localitatea Cordun

În fapt, la data de 25 ianuarie 2021, în timp ce se aflau într-un imobil din localitatea Cordun, ar fi reținut un bărbat împotriva voinței sale în interiorul locuinței, iar prin exercitarea de violențe fizice l-ar fi deposedat de geaca cu care era îmbrăcat, pe care bărbatul de 37 de ani și-ar fi însușit-o.

Ulterior, cel din urmă l-ar fi ajutat pe tânărul în cauză, care i-ar fi cauzat leziuni persoanei vătămate prin arderea sa cu un obiect metalic încins în prealabil în foc, pe diferite părți ale corpului, ce au necesitat pentru vindecare 25 – 28 de zile de îngrijiri medicale. 

Indivizii au fost prinși în Italia

După emiterea mandatului de arestare preventivă, cei în cauză au fost dați în urmărire națională și internațională, întrucât se sustrăgeau executării sentinței și au fost localizați în localitatea italiană Châtillon – Valle d’Aosta. 

Informațiile privind localizarea exactă a persoanelor urmărite au fost transmise operativ Poliției italiene de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Localizarea persoanelor urmărite s-a realizat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române, Serviciul pentru Cooperare Internațională de Poliție - SIRENE Italia și Echipa Mobilă (Squadra Mobile) Aosta, precum și cu sprijinul unui polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, care a activat anterior ca specialist de suport operativ al Poliției Române la Roma.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, mai precizează IGPR în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel