Români morți și răniți pe Autostrada M5 din Ungaria
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
acccident
acccident

O nouă tragedie, în care sunt implicați români, a avut loc, vineri dimineața, pe o autostradă de lângă Budapesta. În urma carambolului, trei cetățeni români au murit, alți 33 fiind răniți, dintre care 18 sunt români.

[caption id="attachment_359869" align="alignnone" width="640"] Foto: arhiva[/caption]

Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc, vineri dimineaţa, pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci, relatează MTI.

 33 de persoane au fost rănite, dintre care 18 grav, a declarat Zsofia Nagy, o purtătoare de cuvânt a serviciului naţional ungar de salvare, potrivit Mediafax.

 Accidentul a implicat un camion cu numere de înmatriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord.

 Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, informează MAE.

 "Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de trei persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare", menţionează MAE.

 Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel