UPDATE: Români blocați în Africa de Sud. Aeronava TAROM care îi aduce acasă va ateriza la Otopeni tot astăzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Avionul care a plecat spre Africa de Sud, în noaptea de duminică spre luni, pentru a-i aduce acasă pe românii blocați acolo, va ateriza pe Otopeni tot astăzi, în jurul orei 15:00. 

UPDATE: Aeronava TAROM care va repatria românii din Africa de Sud va ateriza la Otopeni luni, în jurul orei 15:00, cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, informează MTI, potrivit Agerpres.

'În urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00. Directorul general al TAROM îşi asumă informarea eronată', se spune într-un comunicat al ministerului de resort.

Știrea inițială

Un avion a decolat, în cursul nopții, spre Africa de Sud. De acolo vor fi aduși campionii naționali la rugby, dar și alți cetățeni români rămași blocați după ce Uniunea Europeană a anulat zborurile spre această zonă a lumii, din cauza temerilor legate de noua variantă a coronavirusului.

Anterior, Ministrul de Externe a informat că 39 de români vor fi repatriați cu această cursă. De asemenea, în aeronava TAROM vor primi locuri și alți cetățeni europeni.

Avionul ar urma să se întoarcă în țară marți dimineață

Purtătorul de cuvânt al TAROM, Marius Popescu, a declarat că "va efectua escala la Mombasa în Kenya unde va rămâne 12 ore. Ulterior, un alt echipaj va prelua această aeronavă și va decola către Johannesburg, Africa de Sud.

Vorbim de o aeronavă cu 116 locuri. Doar 90 de locuri vor fi ocupate ca această aeronavă să zboare cât mai mult. Vorbim de 90 de pasageri, peste 50 de pasageri vor fi europeni. Cetățenii europeni vor fi redistribuiți în funcție de necesitățile scontate.

Misiunea noastră este aceea de a ajunge în Africa de Sud, de a prelua cetățenii români și pe ceilalți pasageri și de a-i aduce în siguranță acasă. Acest zbor sigur va avea loc cu aceste trei echipaje", potrivit Digi24

Asistență consulară 

"Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Pretoria: +27 0123464231; +27 124600061 și ale Consulatului General al României la Cape Town: +27 021 761 5932; + 27 021 761 22 84, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +27 828 19 1765 sau cel al oficiului consular +27 79 27 22 466.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze cu atenție oportunitatea oricărei deplasări către statele afectate de noua variantă de coronavirus și să se informeze temeinic anterior deplasării prin consultarea secțiunii Atenționări de călătorie COVID-19 de pe pagina de internet a MAE https://www.mae.ro/node/51759 pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.", arăta, printre altele, un comunicat al MAE.

VEZI ȘI: Varianta Omicron. Miniștrii Sănătății din țările G7 se întâlnesc de urgență luni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel