Români arestați pentru trafic de migranți, după ce opt turci au fost găsiți ascunși în pădure
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Poliția de Frontieră
Foto Poliția de Frontieră
Doi români au fost arestați preventiv pentru trafic de migranți după ce, în luna martie, opt cetățeni turci au încercat să intre ilegal în țară. 

Plecând de la un caz de migraţie ilegală depistat în luna martie a acestui an, la Băneasa, în judeţul Constanţa, când au fost depistaţi opt cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România, din Bulgaria, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reuşit să destructureze o grupare infracţională specializată în migraţie ilegală, informează Poliția de Frontieră. 

Cei opt cetățeni turci au fost depistați pe 4 martie a.c., când trecuseră ilegal frontiera în România din Bulgaria.

'Continuând cercetările şi în urma unor acţiuni informativ-operative, în data de 10.06.2021, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța și poliţişti din cadrul Direcției Operațiuni Speciale al IGPR au organizat un flagrant în Punctul de Trecerea a Frontierei Nădlac, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în migraţie ilegală.', precizează Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel, în urma acțiunii, a fost descoperit un cetăţean român, în vârstă de 24 ani, membru al grupării monitorizate, care încerca să scoată din țară un cetăţean turc, în vârstă de 34 de ani, ascuns în mijlocul de transport. Persoanele au fost conduse la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța, iar în cele din urmă, cetățeanul turc a fost predat în vederea extrădării de pe teritoriul României.

Percheziții în Medgidia. S-au ridicat microbuze, săbii și bani 

Pe 11 iunie a.c., 11.06.202, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție imobiliară pe raza localității Medgidia, județul Constanța.

'Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate două microbuze, două arme albe – săbii, mai multe sume de bani și valută, iar un cetăţean român, A.M. în vârstă de 31 de ani, a fost adus cu mandat în vederea audierii de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, precum și trafic de migranți faţă de cetăţenii români, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de doi cetăţeni români.', notează Poliția de Frontieră.

Cazul inițial 

'În data de 04.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, județul Constanța, acționând în baza unor informații, s-au deplasat în proximitatea localității Făurei, unde au depistat cu ajutorul tehnicii de supraveghere, opt persoane ascunse în pădurea de la marginea localității.

În urma acțiunii, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa pentru verificări și efectuarea de cercetări stabilind că sunt opt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 21 și 32 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Din declarațiile acestora a reieșit că intenționau să ajungă în Germania și că au fost călăuziți pe teritoriul R. Bulgaria de doi cetățeni bulgari, fiind transportați până în apropierea frontierei române.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii turci fiind aplicată măsura de nepermitere a intrării în țară pentru 5 ani. Cele opt persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.', mai arată comunicatul Poliției de Frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel