Data publicării:

Româncă stabilită în Israel, mărturii de la fața locului: Acum, când vorbim, se trag rachete / „Toată lumea trebuie să știe adevărul!“

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Anca Tal, o româncă de origine evreiască ce trăiește în Israel, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre situația din Țara Sfântă și războiul cu gruparea teroristă Hamas.

Anca Tal are vârsta de 59 de ani și de la vârsta de 16 ani, din 1980, este stabilită în Israel. Aceasta a oferit un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a prezentat situația reală, de la fața locului: „Chiar în momentul acesta, când vorbim, se trag rachete întruna!“, a mărturisit, profund îndurerată, Anca Tal.

Aceasta spune că „Nu sunt cuvinte în limba română care să descrie cât de trist este. Nici până acum, la o săptămână după ce a început războiul, nu se știe exact câți morți sunt, câți dispăruți și câți prizonieri sunt ținuți de gruparea Hamas“. Se pare, de asemenea, că din cei morți „mai bine de jumătate nu au fost identificați, deoarece cadavrele se aflau într-o stare îngrozitoare“.

„Vreau să spun un lucru care, deși se știe, trebuie accentuat cu litere mari: ISRAELUL NU POATE FI DISTRUS CHIAR DACĂ NI S-AU OMORÂT 1.300 DE OAMENI, PRINTRE EI MULȚI COPII ȘI TINERI“, a punctat, apăsat, Anca Tal.

„Suntem aici ca să rămânem și spunem cu fermitate: Nu Hamas, nu iranieni!“, a mai spus Anca Tal.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  ”Acești teroriști reprezintă răul întruchipat”. Ilan Laufer despre trauma umană din Israel: Din 1945 nu au mai murit atâția evrei într-o singură zi, masacrați

Cum a fost atacat Israelul. Mărturiile Ancă Tal

 

În ceea ce privește atacul Hamas care a avut loc sâmbătă dimineața la ora 06:34, Anca Tal a relatat care a fost cauza pentru care forțele armate israeliene au fost luate prin surprindere de către teroriști.

„Niciodată în istorie nu au intrat atât de mulți teroriști în Israel! E vorba de mii de persoane! S-au pregătit timp de trei ani pentru acțiunea asta“, a mărturisit Anca Tal.

În ceea ce privește susținerea pe care teroriștii Hamas ar fi putut să o aibă în organizarea atacului asupra Israelului, Anca Tal spune că „eu sunt prea „mică“ pentru a știi politica din culise și sincer, suntem ocupați la nivel micro, cum să trăim și să avem grijă de moralul nostru sau cel puțin din ce a mai rămas din el“.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  În Tel Aviv, totul e gol. ”Nu sunt oameni pe stradă, nu sunt mașini multe”. Miriam Rossman ne-a dezvăluit ce o întreabă gemenii săi când iese din casă: Toți suntem șocați aici

„Am fost luați prin surprindere în zi de sărbătoare, când erau mai puține forțe la granița cu Gaza. Pe de altă parte, se pare că au folosit drone care au folosit drone care au „adormit“ senzorii sistemului care trage în orice obiect care încearcă să intre în țară“, a mai spus Anca Tal cu referire la sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome.

„Militarii care în mod normal nu clipesc și văd orice încercare de trecere a gardului care se află între noi și Fâșia Gaza nu au văzut nimic! Toată lumea trebuie să știe adevărul“, a mărturisit, în exclusivitate pentru DC News, Anca Tal, româncă de origine evreiască stabilită în Israel.

CITEȘTE ȘI         -         Bogdan Chirieac arată scopul principal al grupării Hamas. "Nicio îndoială. De asta au aclamat monstruozităţile"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel