Româncă din Spania, disperată, după ce autorităţile i-ar fi luat copilul fără nicio explicație. Femeia tocmai fusese operată de cancer
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 22 Martie 2023, 16:30
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
O româncă din Spania spune că autoritățile i-ar fi luat fiul şi l-ar fi trimis la un centru pentru minori, fără vreo explicaţie. 

Evenimentele datează din 13 februarie, când Ministerul Incluziunii Sociale, Tineretului, Familiilor şi Egalităţii din Andalucía a fost de acord cu decizia de abandon provizoriu al minorului. În aceeaşi zi poliţiştii şi oficialii Administraţiei s-au prezentat la şcoală pentru a-l duce pe copil la un centru pentru minori.

Mioara Mureşan este o româncă din Spania, mamă a trei copii şi locuieşte în Sevilla. Ea a fost nevoită să facă recurs - printr-un proces civil intentat la un Tribunal de Familie din Sevilla - la decizia Junta de Andalucía de a i-l lua copilul cel mai mare, de 14 ani. Avocatul care se ocupă de caz, José Antonio Sires , de la firma de avocatură din Sevilla Sires Abogados, a explicat pentru Confilegal că nici minorul, nici mama nu au fost înştiinţaţi de ce urma să se întâmple, în ciuda faptului că era o decizie extrem de importantă.

Femeia se recupera după o operaţie de cancer uterin, nu era acasă

Avocatul a precizat că organul administrativ susţine că a respectat "toate prevederile legale". Dar au solicitat în instanţă, ca măsură asigurătorie, să le pună la dispoziţie, de la început, întregul dosar pentru a vedea care au fost motivele pentru care au luat minorul. Rezoluţia administrativă ar fi trebuit comunicată mamei de îndată, într-un termen de maxim 48 de ore stabilit prin reglementări. Dar "nu a fost aşa", a punctat avocatul, scrie Rador, citând ziarulromanesc.es.

La acea vreme, mama era plecată de acasă. Se recupera după o operaţie de cancer uterin. Femeia spune că i-a trimis fiului ei un mesaj pe WhatsApp pentru a-l întreba unde este. Acesta a răspuns din maşina de poliţie şi i-a spus că "nişte domni" l-au scos de la şcoală şi îl duc la centrul de minori. Mama şi avocatul încearcă să intre în posesia decizie de abandon şi să înţeleagă de ce a fost luat copilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?