Româncă din Spania, disperată, după ce autorităţile i-ar fi luat copilul fără nicio explicație. Femeia tocmai fusese operată de cancer
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
O româncă din Spania spune că autoritățile i-ar fi luat fiul şi l-ar fi trimis la un centru pentru minori, fără vreo explicaţie. 

Evenimentele datează din 13 februarie, când Ministerul Incluziunii Sociale, Tineretului, Familiilor şi Egalităţii din Andalucía a fost de acord cu decizia de abandon provizoriu al minorului. În aceeaşi zi poliţiştii şi oficialii Administraţiei s-au prezentat la şcoală pentru a-l duce pe copil la un centru pentru minori.

Mioara Mureşan este o româncă din Spania, mamă a trei copii şi locuieşte în Sevilla. Ea a fost nevoită să facă recurs - printr-un proces civil intentat la un Tribunal de Familie din Sevilla - la decizia Junta de Andalucía de a i-l lua copilul cel mai mare, de 14 ani. Avocatul care se ocupă de caz, José Antonio Sires , de la firma de avocatură din Sevilla Sires Abogados, a explicat pentru Confilegal că nici minorul, nici mama nu au fost înştiinţaţi de ce urma să se întâmple, în ciuda faptului că era o decizie extrem de importantă.

Femeia se recupera după o operaţie de cancer uterin, nu era acasă

Avocatul a precizat că organul administrativ susţine că a respectat "toate prevederile legale". Dar au solicitat în instanţă, ca măsură asigurătorie, să le pună la dispoziţie, de la început, întregul dosar pentru a vedea care au fost motivele pentru care au luat minorul. Rezoluţia administrativă ar fi trebuit comunicată mamei de îndată, într-un termen de maxim 48 de ore stabilit prin reglementări. Dar "nu a fost aşa", a punctat avocatul, scrie Rador, citând ziarulromanesc.es.

La acea vreme, mama era plecată de acasă. Se recupera după o operaţie de cancer uterin. Femeia spune că i-a trimis fiului ei un mesaj pe WhatsApp pentru a-l întreba unde este. Acesta a răspuns din maşina de poliţie şi i-a spus că "nişte domni" l-au scos de la şcoală şi îl duc la centrul de minori. Mama şi avocatul încearcă să intre în posesia decizie de abandon şi să înţeleagă de ce a fost luat copilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel