Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, a cedat conducerea clubului / Update: Administratorii fundației caritabile nu au fost încă de acord cu preluarea lui Chelsea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Administratorii fundației caritabile a lui Chelsea nu au fost încă de acord să preia controlul.

UPDATE duminică 27 februarie 2022

Administratorii fundației caritabile a lui Chelsea nu au fost încă de acord să preia controlul.

Sâmbătă, proprietarul rus al lui Chelsea, Roman Abramovich, a anunțat că încredințează administrarea clubului fundației caritabile ce funcționează pe lângă club. Membrii fundației s-au întâlnit duminică pentru a discuta situația, dar au încă rețineri, conform BBS Sport.


Miliardarul rus Roman Abramovich a făcut această mișcare în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, dar cu intenția de a rămâne proprietarul clubului.


Administratorii fundației sunt îngrijorați și nu sunt siguri dacă regulile Comisiei de Caritate le-ar permite să conducă clubul, avocații fundației analizând în acest moment modalitățile prin care se poate pune în aplicare acest mandat.
De asemenea, BBC Sport susține că unii membri ai fundației sunt îngrijorați de răspunderea juridică pe care ar trebui să și-o asume dacă vor accepta să conducă clubul.


Anunțul lui Abramovich a fost făcut în ajunul finalei Cupei Carabao, pe care Chelsea o dispută cu Liverpool pe Wembley.
„Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului", a declarat Abramovich sâmbătă.


„Rămân angajat față de aceste valori. Acesta este motivul pentru care le încredințez astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea administrarea și îngrijirea lui Chelsea FC.
„Cred că, în prezent, ei sunt în cea mai bună poziție pentru a se ocupa de interesele clubului, ale jucătorilor, ale personalului și ale fanilor".


După declarația lui Abramovich, care nu a făcut referire la invazia din Ucraina, Chelsea a emis duminică o altă declarație în care a spus că situația este „oribilă și devastatoare".
„Gândurile lui Chelsea FC sunt alături de toți cei din Ucraina. Toată lumea de la club se roagă pentru pace", a precizat clubul din vestul Londrei.


The Chelsea Supporters' Trust a declarat că „solicită clarificări urgente" cu privire la ceea ce înseamnă declarația lui Abramovich de sâmbătă pentru conducerea clubului.


Deocamdată nu se știe dacă Abramovich va fi sancționat ca parte a măsurilor luate de guvernul britanic împotriva Rusiei.
BBC Sport susține că deciține informații conform cărora Chelsea FC nu este de vânzare, iar împrumutul de 1,5 miliarde de lire sterline pe care proprietarul său l-a acordat clubului, nu este solicitat.
Abramovich este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia și se crede că este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.


Fundația Chelsea administrează departamentele de comunitate și educație ale clubului, precum și alte activități caritabile. Președintele acesteia este avocatul american Bruce Buck, care este, de asemenea, președinte al clubului.


Ceilalți administratori ai fundației sunt Emma Hayes, managerul echipei feminine a lui Chelsea, Paul Ramos, directorul financiar al clubului, Sir Hugh Robertson, președintele Asociației Olimpice Britanice, Piara Powar, șefa FARE (Football Against Racism in Europe) și avocatul John Devine.


În perioada în care Abramovich a condus Chelsea, clubul a câștigat de două ori Liga Campionilor, de cinci ori atât Premier League, cât și Cupa Angliei, de două ori Europa League și de trei ori Cupa Ligii.


La începutul săptămânii, laburistul Chris Bryant a declarat în fața deputaților că deține un document al Ministerului de Interne care sugera că Abramovich nu ar trebui să își poată stabili sediul în Marea Britanie. El a spus că guvernul ar trebui să îi retragă dreptul de proprietate asupra Chelsea FC și să îi confiște bunurile.


Duminică, Bryant a scris pe Twitter: „Dacă și până când nu va condamna invazia criminală din Ucraina, voi continua să cer ca Marea Britanie să îl sancționeze și să confiște activele".


Downing Street nu a vrut să se pronunțe cu privire la afirmațiile despre Abramovich făcute în Camera Comunelor.
Chelsea Supporters' Trust a declarat că este „gata să lucreze cu administratorii Fundației Chelsea pentru a asigura interesele pe termen lung ale clubului și ale suporterilor".
Acesta a adăugat: „Suntem alături de poporul ucrainean".

Știrea inițială sâmbătă 26 februarie 2022

Rusul Roman Abramovici, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea din 2003, a anunţat că a încredinţat conducerea clubului administratorilor fundaţiei sale caritabile, potrivit unui comunicat de presă publicat sâmbătă, scrie AFP.

'Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, astăzi le încredinţez administratorilor Chelsea Charitable Foundation conducerea Chelsea FC. Cred că în prezent fundaţia este în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului şi suporterilor', explică Roman Abramovici.

'În cei aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea, mi-am văzut întotdeauna rolul ca un supraveghetor al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că performăm cât mai bine posibil'

'În cei aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea, mi-am văzut întotdeauna rolul ca un supraveghetor al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că performăm cât mai bine posibil', a adăugat Abramovici, fără a preciza dacă retragerea sa este temporară sau definitivă.

Antrenorul lui Chelsea, Thomas Tuchel, a recunoscut că în cadrul clubului există o tristeţe generală, iar jucătorii nu sunt prea entuziasmaţi de faptul că trebuie să intre pe teren duminică, împotriva lui Liverpool, în finala Cupei Ligii Angliei. El a arătat că din cauza originii proprietarului clubului, este posibil să existe o atmosferă extrem de ostilă a fanilor împotriva lui Chelsea, ceea ce-şi va pune amprenta pe jocul elevilor săi, conform Agerpres.

Vezi și Ce citea Mutu la Chelsea: Caracterul universal al operei ajungea până în vestiarul acela

Criticul literar Flaviu Predescu a spus ce cărţi citea Adrian Mutu în perioada când juca pentru Chelsea Londra.

"Se mai citeşte Dostoievski azi, am fost întrebat? Am spus că se citeşte mai multe decât majoritatea scriitorilor contemporani. Pentru că este un nume uriaş, descoperit şi redescoperit de fiecare generaţie. A acumulat un număr uriaş de cititori în timp", a spus Daniel Cristea-Enache. 

"Ca să fac o glumă, Mutu citea Dostoievski când era la Chelsea. L-am întrebat atunci ce citeşte şi mi-a zis că Dostoievski. Şi era adevărat. Caracterul universal al lui Dostoievski, al operei lui, mergea până în vestiarul lui Chelsea", a declarat Flaviu Predescu în emisiunea De Ce Citim, de la DC NEWS. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel