Roman Abramovich se distanţează de Putin. Vrea să dea banii de pe Chelsea către victimele războiului din Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Chelsea Football Club
Facebook Chelsea Football Club
Miliardarul rus Roman Abramovich face un pas spre distanţarea de preşedintele Vladimir Putin. Acesta a anunţat că banii obţinuţi de pe vânzarea clubului Chelsea ar putea merge către victimele războiului din Ucraina. 

"Aș vrea să mă adresez speculațiilor din presă care au apărut în ultimele zile cu privire la acțiunile mele de la Chelsea FC. După cum am spus și în trecut, am luat mereu cele mai bune decizii pentru club.

Situația actuală mă face să anunț că o să vând acțiunile mele de la Chelsea, pentru că asta e decizia cea mai bună pentru club, pentru fani, pentru angajați, precum și pentru sponsori și parteneri.

Vânzarea clubului nu o să fie grăbită. Nu voi cere niciun ban înapoi din împrumuturile pe care le-am făcut. Niciodată nu a fost o afacere pentru mine, ci doar o pasiune pentru joc și pentru club.

Ba mai mult, mi-am instruit echipa să formeze o fundație prin care toate profiturile obținute în urma operațiunii să se îndrepte către victimele războiului din Ucraina. Aici sunt incluse și nevoile urgente ale victimelor, la fel și oamenii care au nevoie de îngrijire pe termen lung.

Vă rog să aveți în vedere că a fost decizie extrem de dificilă și mă doare că trebuie să mă despart de club într-o asemenea manieră. Totuși, cred că e cea mai bnă decizie pentru club. Sper să pot să mai fac o vizită pe Stamford Bridge pentru ultima dată și să vă spun tuturor la revedere în persoană.

A fost un privilegiu să fiu parte din familia Chelsea și să obținem tot ce am obținut. Chelsea și suporterii ei vor fi mereu în inima mea.", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului

Un miliardar elveţian, favorit să ia clubul 

Hansjorg Wyss, un miliardar elvețian, a dezvăluit că Abramovich i-a propus să devină patronul lui Chelsea. Omul de afaceri a declarat că deocamdată prețul cerut de oligarhul rus este prea mare, chiar dacă nu a avansat o sumă exactă, dar având în vedere datoria clubului englez către Roman Abramovich, nu poate fi mai mic de două miliarde de lire sterline, aproximativ 2,4 miliarde de euro.

"Trebuie să aștept patru-cinci zile. Abramovich cere mult prea mult în acest moment. Știți, Chelsea îi datorează două miliarde de lire sterline. Dar Chelsea nu are bani, asta înseamnă că cine va cumpăra clubul va trebui să-i plătească datoria către Abramovich.

Astăzi, nu știm exact care este prețul de vânzare. Pot doar să-mi imaginez că voi avea nevoie de parteneri, dar acum trebuie să analizez condițiile generale. Tot ce pot să spun este că nu voi face un lucru ca acesta singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, o voi face alături de alți șase sau șapte investitori”, a spus Hansjorg Wyss. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel