Rolul președintelui României în rotativa guvernamentală. Cozmin Gușă: Trebuie să fim corecți. Este terenul de joacă al lui Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la SAULO LEITE/ Pexels
Fotografie de la SAULO LEITE/ Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac şi consultantul politic Cozmin Guşă au analizat anumite aspecte din viitoarea rotativă guvernamentală punând pe masă diverse scenarii la împărțirea funcțiilor în Guvern.

În emisiunea ”Deferiți mass-media”, realizată de DC News, analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Cozmin Gușă care este părerea sa vis-a-vis de rotativa guvernamentală și dacă președintele României, Klaus Iohannis, are un rol determinat sau unul decorativ în acest viitor eveniment politic:

”Rolul lui Klaus Iohannis nu este pur decorativ. Trebuie să fim corecți chiar dacă îl simpatizăm sau nu, eu unul nu îl simpatizez. Dar președintelui Iohannis i-a rămas un teren de joacă al său, care se numește PNL. Atât! Deci la PSD nu poate să aibă ingerințe, a încercat cumva, i-a mai purtat pe Tudose, pe Grindeanu, dar nu a mers și a rămas această idee că se decide la PSD pentru PSD”, a fost de părere Cozmin Gușă.

UDMR-ul în ecuația rotativei

”PSD-ul decide parțial pentru UDMR la un singur minister în sensul în care Hunor Kelemen a fost informat de Ciolacu că nu îl mai acceptă pe Eduard Novak ca ministru al Sporturilor, fiind o mișcare fără mare relevanță macro-economică, dar are relevanță pentru lumea sportivă. Cam toată lumea sportivă este împotriva lui Novak”, a declarat Cozmin Gușă, și el implicat în lumea sportului din România. 

Ministrul care a pierdut susținerea

”În ceea ce privește PNL-ul, acolo este terenul de joacă a lui Klaus Iohannis. El poate să facă o singură mișcare în plus, respectiv să-și securizeze și ministerul de Finanțe, care nu e puțin, prin Cosmin Marinescu, consilierul lui economic. S-au făcut mari eforturi pentru Burduja, dar eforturile fiind prea mari, Sebastian Burduja nu va mai fi susținut pentru postul de ministru de Finanțe. Dacă Cosmin Marinescu nu va mai putea să fie convins din nou, se va căuta un nume nou. Dacă e Cosmin Marinescu, nu ar fi rău. Oricine e mai bun decât Câciu”, a mai adăugat Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel