Roland Garros. Barbora Krejcikova - Anastasia Pavliucenkova, în finala feminină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Barbora Krejcikov
Barbora Krejcikov
Jucătoarea cehă de tenis Barbora Krejcikova, numărul 35 mondial, s-a calificat în prima sa finală de Mare Şlem la simplu, învingând-o în trei seturi, 7-5, 4-6, 9-7 pe grecoaica Maria Sakkari, joi seara, în penultimul act al turneului de la Roland Garros.

Krejcikova (25 ani) a salvat o minge de meci în setul decisiv, reuşind să se impună după 3 ore şi 84 minute de joc în faţa Mariei Sakkari, aflată pe locul 18 în clasamentul WTA.

Cu lacrimi în ochi la finalul partidei, pe care a câştigat-o la cea de-a cincea sa minge de meci, Barbora Krejcikova i-a dedicat victoria compatrioatei sale Jana Novotna, campioană la Wimbledon în 2017, care a încetat din viaţă în 2017, la vârsta de 49 de ani.

Cehoaica are în palmares un singur trofeu WTA la simplu, obţinut cu o săptămână înainte de Roland Garros, la Strasbourg (Franţa), unde a învins-o în finală pe românca Sorana Cîrstea.

Krejcikova va încerca să obţină primul său titlu major sâmbătă, în faţa rusoaicei Anastasia Pavliucenkova (locul 32 mondial), care a eliminat-o în prima semifinală de la Roland Garros pe slovena Tamara Zidansek, de care a dispus în două seturi: 7-5, 6-3.

Graţie evoluţiilor sale de la turneul parizian, jucătoarea cehă va face un salt de cel puţin 13 locuri, până pe 22, în ierarhia WTA, începând de luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera sa.

Barbora Krejcikova este calificată, totodată, în semifinalele probei de dublu de la Roland Garros, alături de compatrioata sa Katerina Siniakova, împreună cu care a reuşit să se impună la turneul parizian în 2018.

Ultima jucătoare care a atins în acelaşi an finalele la simplu şi dublu la Roland Garros a fost cehoaica Lucie Safarova, în 2015. Însă ultima care le-a şi câştigat a fost franţuzoaica Mary Pierce, în 2000, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel