Rogozin, fostul șef al Roskosmos, rănit în Donețk
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rogozin, fostul șef al Roskosmos, rănit în Donețk / Foto: Kremlin.ru
Rogozin, fostul șef al Roskosmos, rănit în Donețk / Foto: Kremlin.ru
Dmitri Rogozin, fostul șef al Roskosmos, a fost rănit în Donețk.

Fostul viceprim-ministru și fost șef al Roskosmos Dmitri Rogozin a fost rănit într-un bombardament al unui hotel din Donețk, a spus asistentul său, scrie Interfax.

"La marginea orașului Donețk, a fost bombardat un hotel, unde locuia în ultimele luni un grup de consilieri militari, printre care și Dmitri Rogozin. Loviturile au fost efectuate cu muniție ghidată de precizie, probabil de un caesar de 155 mm, de artilerie propulsată", a spus el.

"Dmitri Rogozin a fost rănit la spate și a fost internat într-un spital. Viața nu îi este psă în pericol. Persoanele care îl însoţeau au suferit leziuni de o gravitate diferită", a precizat asistentul politicianului.

Rogozin așteaptă o intervenție chirurgicală 

Dmitri Rogozin a declarat pe Telegram că va trebui să fie operat din cauza rănii sale. 

"Am o rană, un fragment de metal de 3 pe 4 mm a intrat deasupra omoplatului drept. Urmează o operație. Mai multe persoane din apropierea mea au fost rănite", a spus Rogozin. De asemenea, el a povestit cum a ajns în această situație. Potrivit acestuia, vorbim despre hotelul în care a locuit în toate ultimele luni și pe care timp de opt ani "inamicul nu l-a bombardat niciodată". Medicii din Donețk îi ajută pe răniți, a declarat joi asistentul lui Rogozin reporterilor.

"Dmitri Rogozin evaluează starea sa ca fiind satisfăcătoare. Potrivit concluziei medicilor, fragmentul care i-a intrat în coloană nu poate fi îndepărtat. Dmitri Rogozin refuză să fie transferat în instituții medicale din alte regiuni ale Rusiei până când starea celorlalți răniți nu va fi stabilizată", a spus asistentul politicianului.

În același timp, a devenit cunoscut faptul că, în timpul bombardării unui hotel din Donețk, prim-ministrul regiunii Donețk, Vitali Khotsenko, a fost rănit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel