Rodrigo Duterte vrea ca Filipine să se retragă de la Curtea Penală Internațională
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
duterte
duterte
Președintele statului Filipine a declarat că va urma exemplul Rusiei și se va retrage din Curtea Penală Internațională, ca urmare a criticilor internaționale din partea statelor europene, ca urmare a războiului său împotriva drogurilor, care a dus la mai multe condamnări la moarte. 

În declarații făcute jurnaliștilor înainte de plecarea sa la Lima pentru a participa la summitul Asia-Pacific, Duterte a criticat Statele Unite și a spus că, în cazul în care Rusia și China vor crea o "nouă ordine", atunci Filipinele vor fi primele care se vor alătura.

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat miercuri un ordin prin care revocă semnătura Rusiei din Statutul de la Roma, baza legală prin care a fost creată Curtea Penală Internațională (CPI).

Cancelaria rusă a afirmat că timp de 14 ani cât a funcționat, CPI a produs doar patru sentințe și a cheltuit peste 1 miliard de dolari.

În ianuarie acest an, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe rus, Maria Zaharova, a denunțat lipsa de obiectivitate a CPI când tribunalul a autorizat o investigație a posibilelor crime de război săvârșite în timpul războiului dintre Rusia și Georgia din 2008 din regiunea separatistă Osetia de Sud, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel