Roberta Anastase, posibil parlamentar, după redistribuire
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
roberta
roberta

Roberta Anastase ar putea câştiga un nou mandat de parlamentar la redistribuire, fostul președinte al Camerei Deputaților clasându-se pe locul secund la scrutinul legislativ din 9 decembrie, în Colegiul 11 Ploiești. 

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Prahova, Roberta Anastase s-a clasat pe locul al doilea, cu 31,75% din voturi în colegiul uninominal 11 Ploieşti Vest, câștigat de candidatul USL Paul Dumbrăvanu, cu 53,9% din voturi, potrivit Mediafax. Pe locul trei s-a clasat candidatul PP-DD cu 10,4% din voturile exprimate pe acest colegiu.

După centralizarea voturilor din 614 dintr-un total de 620 de secţii de votare din Prahova, rezultatele arată că USL a obţinut 58,98% din voturi, ARD are 25,71%, iar PP-DD a primit 13,44% din totalul voturilor în aceast circumscripţie.

Întrucât, potrivit calculelor neoficiale făcute la nivelul formaţiunilor politice în baza rezultatelor furnizate de BEJ Prahova, USL a închis cu peste 50% toate colegiile de senator şi 10 dintre cele 12 colegii de deputat, în viitorul Parlament vor pleca mai mulţi deputaţi şi senatori decât numărul colegiilor, cele suplimentare revenind ARD şi PP-DD.

Deoarece Roberta Anastase a obținut un număr de peste 9000 de voturi, potrivit primelor estimări neoficiale ale partidelor, situându-se pe primul loc din acest punct de vedere între candidaţii ARD din colegiile în care USL a obţinut peste 50%, în consecință, fostul președintel al Camerei Deputaților ar urma să obțină un nou mandat de deputat.

Un alt candidat ARD care s-ar putea regăsi în viitorul Parlament, conform acelorași calcule, este și fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici.  Acesta ar urma să obţină şi el un mandat de senator, întrucât a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre candidaţii ARD la Senat în circumscripţia electorală Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel