Robert S. Mueller: 80% din fraudele pe internet comise de români au victime cetăţeni americani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fbi
fbi

Robert S. Mueller, directorul FBI, a avutmiercuri mai multe întâlniri cu George Maior, şeful SRI, cu Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, şi cu şeful Poliţiei Române, Liviu Popa. El a anunţat că FBI va continua colaborarea strânsă cu autorităţile române, în special împotriva infracţiunilor pe internet şi a atacurilor cibernetice.

[caption id="attachment_133175" align="alignleft" width="640" caption="Foto: IGPR"][/caption] "Fie că este vorba despre terorism, trafic de droguri sau de persoane, de criminalitate informatică nu există o ţară sau o instituţie care să le poată contracara singură. Pentru a contracara cu succes aceste ameninţări şi pentru a ne putea apăra cetăţenii trebuie să operăm împreună şi în ultimii câţiva ani, împreună cu omologii din România, în special cu SRI, am întreprins acţiuni comune pentru contracararea acestor ameninţări", a declarat Mueller, la finalul întâlnirii cu George Maior, de la sediul SRI.

Şeful FBI a dat exemplu o operaţiune desfăşurată în luna iulie, la care a colaborat şi SRI şi în urma căreia a fost anihilată o reţea de peste 100 de persoane care se ocupa cu fraudele pe internet. Peste 1.000 de persoane, majoritatea americani, au fost păgubite cu aproximativ 20 de milioane de dolari de această reţea care acţiona pe site-urile ebay.com şi craiglist.org. În România, au fost arestate 23 de persoane.

Mueller a mai spus că, până acum, aproape 600 de ofiţeri români s-au antrenat în programele de pregătire ale FBI din SUA sau din Ungaria.

Anterior întâlnirii de la SRI, Robert S. Mueller a avut în această dimineaţă o întâlnire cu şefii Poliţiei Române, în care s-au discutat mai multe detalii despre acţiunile comune împotriva infracţiunilor pe internet, dar şi în domenii precum contra-terorismul şi contra-informaţiile.

80% dintre fraudele pe internet comise de români au drept victime cetăţeni americani, a mai precizat Poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel