Data publicării:
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, face şcoli ca în Germania
Robert Negoiţă a demarat unul dintre cele mai ample proiecte la nivel naţional de modernizare a unităţilor de învăţământ. Ca urmare a consultărilor avute de primarul Robert Negoiţă cu profesorii şi părinţii din sector, echipa Primăriei Sectorului 3 a elaborat o serie de proiecte educaţionale care au fost implementate pentru a asigura tuturor elevilor perspective educaţionale mai bune.
Investiţia în educaţie, investiţia în viitor face parte dintr-un proiect de reabilitare a şcolilor din sector a presupus atât restaurarea clădirilor cât şi retehnologizarea acestora. Procesul de modernizare a sălilor de clasă a inclus remobilarea, schimbarea tablelor, precum şi introducerea reţelelor wireless, a proiectoarelor şi a laptopurilor pentru profesori. Toate aceste modificări au ţintit spre crearea unui spaţiu de învăţământ mai adaptat nevoilor reale ale elevilor, precum şi spre diversificarea instrumentarului pedagogic pe care profesorii îl pot folosi ca parte a actului de predare-învăţare.
În cazul Şcolii Hamburg, parteneriatul româno-german a dus la posibilitatea introducerii predării în limba germană. Aici profesorii vor lua parte la o serie de schimburi cu profesorii din Germania, în scopul diversificării metodologiilor folosite pentru a preda elevilor. Nu în ultimul rând, şcoala Hamburg, fiind una dintre cele mai mari din România, se va bucura în scurt timp de un complex sportiv multifuncţional cu teren de sport acoperit, în aer liber, dar şi cu piscină, puncte de prim ajutor şi vestiare cu duşuri mobilate şi utilate modern.
Citește și: Sectorul 3, campion la reabilitarea blocurilor din fonduri europene-VIDEO
Robert Negoiţă îşi propune ca, până la sfârşitul lui 2015, 18 unităţi de învăţământ să fie complet reabilitate, retehnologizate şi date în folosinţă. Proiecţiile de viitor ale primăriei includ implementarea unui portal online pentru educaţie care va conţine un catalog electronic, un forum, precum şi alte secţiuni dedicate comunicării dintre elevi, profesori şi părinţi. Catalogul electronic va contabiliza nu doar notele elevilor ci şi absenţele acestora în timp real, pentru ca părinţii să fie întotdeauna informaţi cu privire la situaţia şcolară a copiilor lor. Sunt prevăzute de asemenea o serie de proiecte privind grădiniţele din sector, care vor beneficia în viitor de o aplicaţie dedicată unde părinţii vor putea să fie informaţi cu privire la meniul şi planificarea activităţilor zilnice ale celor mici.
Citește și: Cine a fost primarul care ne-a scăpat de hingherii de mașini
Investiţia în educaţie de la Sectorul 3 este un exemplu de bună practică ce ar trebui replicat la scară naţională. Prin acţiunile întreprinse, Robert Negoiţă şi echipa sa au demonstrat că o reformă a felului în care se face educaţie poate fi realizată şi că, acolo unde există voinţă în acest sens, pot fi descoperite soluţii creative de transformare a procesului de învăţământ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News