Robert Negoiță anunță lucrări de zeci de milioane de euro în infrastructura școlară a Sectorului 3
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a susținut vineri, 1 septembrie, la Școala gimnazială Mexic, o conferință de presă despre stadiul lucrărilor din unitățile de învâțământ.

Robert Negoiță a declarat că la nivelul Primăriei Sectorului 3 au fost demarate în această vară o serie de proiecte, finanțate integral din fonduri europene, prin care se urmărește  reducerea costurilor cu energia electrică și termică în unitățile de învățământ, urmărind  și creșterea nivelului de confort  al elevilor în sălile de clasă.

"Dincolo de modernizare și dotare, indispensabile oricărei clădiri cu destinația dată, aceste unități de învățământ vor dispune de un sistem de ventilare BMS. Asigurăm elevilor condiții optime pentru a învăța. Pe această cale fac un apel către directorii de școli să coopereze, să se implice și împreună să găsim soluțiile potrivite. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar aceste lucrări sunt absolut necesare”, a mai declarat Robert Negoiță.

Robert Negoiță explică de ce a trebuit să schimbe tâmplăria din PVC cu una din aluminiu

Astfel, noile intervenții și acțiuni propuse prin noile proiecte vizează reducerea energiei primare în procent  de peste 50%, fiind finanțate prin Programul Național de îredresare și Reziliență și sunt în conformitate cu  noile reglementări în domeniul energiei.

La începutul acestui an școlar peste 25.000 de elevi din Sectorul 3 vor beneficia  de aceste îmbunătățiri, fără a fi afectat bugetul local.

În acest moment se execută lucrări de amploare în 51 de corpuri de clădire, respectiv școli, grădinițe, creșe a căror  valoare  se ridică la 96 milioane de euro.

Toată instalația Școlii Mexic  este schimbată

Lista lucrărilor ce vor fi realizate: 

- Izolarea pereților exterior cu vată minerală bazaltică de 15 cm;

- Înlocuirea cu tâmplărie performantă cu tocuri și cercevele din aluminiu, cu triplu vitraj cu distanțier de tip „warm edge” și geam termoizolant cu strat reflectant și coeficient de emisie e<0,10 etc;

- Termoizolarea terasei cu vată minerală bazaltică de 30 cm grosime;

- Termoizolare planșeu peste subsol cu vată minerala bazaltica de 10 cm;

- Înlocuirea totala a distribuției instalației de încălzire centrală cu conducte noi;

- Pentru ventilarea sălilor de clasă, aerul proaspăt va fi introdus în fiecare încăpere prin intermediul unei centrale de tratare a aerului de exterior cu recuperator de căldură rotativ, cu eficiență de min 75%, filtre, ventilatoare de introducere și evacuare aer, automatizare;

- Sistem de panouri fotovoltaice care va asigura energie complementară din surse regenerabile;

- Înlocuirea corpurilor de iluminat cu surse LED;

- Sisteme de curenți slabi, efracție, automatizări etc;

- Masuri DNSH.

Vezi și: Robert Negoiță, scrisoare către Nicușor Dan: Sper că veți auzi strigătul disperat al comunității Sectorului 3 pentru salvarea terenului retrocedat ILEGAL din Parcul IOR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel