Cine a fost primarul care ne-a scăpat de hingherii de mașini
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a făcut un pariu câștigător. În 2012, după alegerile locale, a anulat decizia de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în sectorul său.

În campania electorală pentru alegerile locale din iunie, 2012, Robert Negoiță a promis că va renunța la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar dacă va fi ales primar la sectorul 3. Astfel, după scrutinul din iunie, la propunerea noului edil,  Robert Negoiță, Consiliul local a decis interzicerea ”hingherilor de mașini”, o premieră la acel moment.

În ciuda unei campanii ostile de presă, care folosea criticile unor șoferi care se confruntau cu ambuteiaje, generate printre alte motive și de staționarea neregulamentară a vehiculelor, primarul Robert Negoiță a menținut decizia, anticipând actuala hotărâre a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.  

Citește și: Robert Negoiță: Vom dubla bursele liceenilor care domiciliază și învață în Sectorul 3

ÎCCJ, la sesizarea Avocatului Poporului a decis, luni,  că  maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local, întrucât această autoritate nu este competentă să reglementeze procedura în acest sens. Numai Guvernul poate să stabilească regulementul de aplicare a acestor măsuri contravenţionale.

Primarul Robert Negoiță a mai făcut o promisiune inedită în campanie, pe care a respectat-o, după alegeri, astfel încât locuitorii Sectorului 3 nu mai plătesc taxă pe gunoiul menajer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel