Urmărește emisiunea live
Robert Glință, în finala probei de 50 de metri spate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Robert Glință s-a calificat în finala probei de 50 m spate la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Robert Glință s-a calificat în finala probei 50 m spate.

Finala se va desfășura sâmbătă, de la 19:02.

Vezi și / Unde a greşit TVR cu transmisia Campionatului Mondial de Nataţie

Televiziunea Română a transmis, cu întârziere, Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, în care David Popovici a stabilit mai multe recorduri mondiale şi a luat două medalii de aur. 

Jurnalistul Val Vâlcu a reacţionat cu privire la transmisia competiţiei. 

"Toţi se uită la TVR, că de ce nu a difuzat competiţia, că nu ştiu ce. Dar alţii, care dau inclusiv Cupa de Călărie din Bangladesh, că nu mai au cu ce să umple cele 6 canale de sport, nu s-au gândit să dea Campionatul de Nataţie? Probabil nu avea audienţă, şi de asta nu s-a gândit. Toată lumea înjură TVR-ul, care nu e un canal specializat. 

Dacă se va întâmpla să avem un campion la golf, să zicem că se duce un român la o competiţie, ia o crosă şi câştigă, întrebăm de ce nu a fost difuzat? Nu dăm, că nu se uită nimeni. De unde să ne gândim că va face omul un miracol?", a precizat Vâlcu. 

Unde a greşit TVR

"De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) și competițiile din zilele trecute la care au participat David Popovici și Robert Glință? Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate inițial drepturile de difuzare ale acestei competiții, nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. Printre cele vizibile: “înotul nu face audiență,” “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”, nimeni nu a anticipat ”fenomenul Popovici” și altelele asemenea. Din păcate, după ce ratezi oferta inițială, e mai complicat să obții drepturile de difuzare în buza concursului. Mai ales, pentru o instituție publică!", a scris Dan Turturică, directorul general al TVR, pe Facebook.

"TVR are o redacţie de sport cât două sau trei ziare, şi niciunul de acolo nu a auzit de Popovici până acum. Din acei 2000 de oameni, cât are TVR, nu s-a dus niciunul să vadă care e treaba cu Campionatul ăsta de înot? Măcar să îi ia două vorbe lui David Popovici, nu mai zic să se uite pe timpii de concurs. Că nu e prima dată când face performanţă. Dacă era unul care abia se târa în bazin, făcea pluta pe spate, şi se ducea la Budapesta şi scotea timpul ăsta, nu aveau de unde să ştie că e bun. 

Dar la Campionatul Naţional s-a dus careva de la TVR? Parcă ne reproşează nouă publicului că nu îşi fac ei treaba. Transmit mesaje de genul că nu se aştepta nimeni. Păi băiatul ăla nu e venit de pe stradă şi a cerut să fie lăsat să intre în piscină, nu e venit de la ştrand şi nu e descoperit de ieri. A fost într-un lot naţional, a trecut prin nişte concursuri", a concluzionat Vâlcu. 

*acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel