Robert Fico a fost operat din nou
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost operat astăzi pentru a doua oară, în urma atacului de miercuri, când a fost împușcat în timp ce se afla într-o vizită în orașul Handlova.

Premierul slovac Robert Fico a suferit o altă operațiune după ce a fost împușcat la începutul acestei săptămâni. Starea oficialului rămâne gravă, a declarat vicepremierul și ministrul apărării al țării, Robert Kalinak, citat de The Telegraph.

Potrivit Antena 3 CNN, operația de astăzi a lui Robert Fico a durat 2 ore și a avut drept scop eliminarea necrozei de sub locul în care a intrat glonțul la atacul de miercuri.

Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost împușcat de mai multe ori miercuri în timp ce saluta susținătorii, după o întâlnire guvernamentală în fostul oraș minier de cărbune Handlova, într-un atac care a șocat națiunea.

CITEȘTE ȘI         -        Premierul Robert Fico, împușcat. Profilerul Paul Herinean spune cum putea fi evitat atentatul. "Nu are nicio scuză! Vorbim despre un eșec"

Bărbatul acuzat de încercarea de a-l asasina pe prim-ministrul slovac Robert Fico a fost escortat de poliție la domiciliul său vineri dimineață. Acesta este membru al asociaţiei oficiale a scriitorilor slovaci. Asociaţia a confirmat pe Facebook că bărbatul este membru din anul 2015. 

Fiul acestuia a zis pentru site-ul de ştiri aktuality.sk că tatăl său are o armă de foc înregistrată legal. Chestionat despre atitudinea tatălui său faţă de premierul Robert Fico, acesta a răspuns: „Vă spun un lucru: nu l-a votat. Atât pot spune“.

Guvernul a declarat vineri că premierul a rămas într-o unitate de terapie intensivă a spitalului universitar F.D Roosevelt din Banska Bystrica, unde a fost dus cu elicopterul după ce a fost împușcat.

Robert Fico a făcut, de asemenea, și primele declarații, prin intermediul președintelui ales al țării, Peter Pellegrini. Acesta a precizat următoarele:

„Ştia totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgenţă şi că a fost sedat în sala de operaţie. Până atunci a fost conştient“, a declarat Pellegrini.

Pellegrini a putut sta de vorbă cu Fico doar câteva minute, deoarece organismul acestuia este extrem de slăbit, starea sa fiind în continuare gravă, iar premierul Slovaciei are nevoie de liniște pentru a se putea recupera.

CITEȘTE ȘI         -        Un prezentator de radio ar fi îndemnat ascultătorii să îl împuște pe premierul belgian Alexander De Croo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel