Robert Cazanciuc marchează împlinirea a 75 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului: „Acestea sunt universale, indivizibile și inalienabile”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto: Robert Cazanciuc, Facebook
foto: Robert Cazanciuc, Facebook
Senatorul Robert Cazanciuc (PSD) a transmis un mesaj cu ocazia celebrării adoptării Declarației Universale a Drepturilor Omului.

„Astăzi se împlinesc 75 de ani când cel mai tradus, in peste 500 de limbi, document al omenirii a fost adoptat de către Adunarea Generală a Natiunilor Unite la Paris: Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Documentul, semnat si de România in 1955, stabileste drepturile fundamentale ale omului care trebuie protejate universal.

Astăzi, ca in fiecare an, la aceastã datã, ne reamintim cã toti oamenii au drepturi, iar acestea sunt universale, indivizibile si inalienabile, permanent prezervate de noi toti, cu sprijinul statului, care trebuie sã vegheze la aceasta. Parafrazându-l pe filosoful John Stuart Mill, am putea spune cã drepturile si libertātile fiecăruia se termină acolo unde incep drepturile si libertätile celuilalt.

Constitutia României, pe care o celebrăm în fiecare an, cu doar doua zile înainte, garantează respectarea drepturilor omului si obligă statul la apărarea lor. Recunoasterea drepturilor egale si inalienabile ale omului constitue fundamentul libertätii, dreptatii si păcii in lume si „este esential ca ele sã fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul sa nu fie silit sa recurgă, ca solutie extremã, la revolta impotriva tiraniei si asupriri" (Declaratia Universalã).

În imagine fosta primã doamnã a SUA, Eleanor Roosevelt, celebrã pentru abnegatia sa in apărarea drepturilor omului”, a scris Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel