Robert Cazanciuc: După aproape 30 de ani de masacrare rusofilă a identității naționale, moldovenii vorbesc oficial limba română
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Robert Cazanciuc
Sursă foto: Facebook Robert Cazanciuc
Senatorul PSD Robert Cazanciuc salută adoptarea în Republica Moldova a limbii române în toată legislație, în locul așa-zisei limbi moldovenești.

Robert Cazanciuc, senator din partea Partidului Social Democrat, a transmis un mesaj în care salută adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a limbii române în toate documentele oficiale ale statului:

„Limba română redevine limbă oficială în Republica Moldova

Salut adoptarea de azi, în Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală (decizională), a proiectului de lege pentru înlocuirea în actele oficiale și în Constituție a sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.

După aproape 30 de ani de masacrare rusofilă a identității naționale, în ciuda Declarației de Independență din 1991, moldovenii vorbesc oficial „în aceeași limbă sfântă”, vorba cântecului. Un pas spre normalitate, o piatră de hotar atât în istoria fraților de la stânga Prutului, cât și în istoria comună a noastră.

În fotografie, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la întâlnirea de săptămâna trecută, cu premierului Republicii Moldova, Dorin Recean, unde am discutat și despre această inițiativă legislativă importantă“, a transmis Robert Cazanciuc pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    Limba română, oficială în Republica Moldova. Ciucă: Recunoașterea adevărului istoric reconfirmă comunitatea de cultură și limbă de pe cele două maluri ale Prutului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel