Rob Gonsalves, un pictor genial
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 22 ian 2015, 17:18
WhatsApp
Picturile unui artist recunoscut, cu numeroase expoziții personale și de grup la activ, creează în mod sigur un impact privitorului, deoarece aduc în prim plan măiestria folosirii iluziei optice într-un mod inedit şi spectaculos.  

Numeroase persoane din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite ale Americii, senatori, precum şi corporaţii şi ambasade au colecţionat și colecționează lucrările lui Rob Gonsalves, un pictor născut în 1959 la Toronto, unul dintre cei mai mari maeștri ai iluziei optice.

Rob Gonsalves pictează scene realiste, în care însă injectează, cu un extraordinar talent, un sentiment de magie, fiind un veritabil reprezentant al curentului realism magic, dar cu o perspectivă unică şi un stil aparte care îl scoate în evidenţă.

La 12 de ani, realiza primele picturi cu clădiri fantastice, după ce descoperise perspectiva în arhitectură. Ulterior, a cunoscut arta lui Dali și a lui Magritte și creează primele sale opere realiste. După ce a absolvit facultatea de arhitectură, Rob Gonsalves a profesat, dar a și pictat, până când, după un răspuns entuziast primit în 1990 la Expoziţia de Artă în aer liber din Toronto, s-a dedicat picturii cu totul.

Deşi lucrările lui Rob Gonsalves sunt adesea clasificate ca suprarealiste, ele diferită însă pentru că imaginile sînt planificate în mod deliberat şi rezultă din gândirea conştientă. Ideile sunt, în mare parte, generate de lumea exterioară şi implică activităţi recognoscibile umane, folosind dispozitive atent planificate de iluzionism, scrie artapeintelesultuturor.blogspot.ro. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro