Studiul a fost publicat în cartea autorului Harold McGee: "On Foond and Cooking".
McGee scrie că tomatele provin dintr-un loc cald - deșerturile de pe coasta de vest a Americii de Sud - și, prin urmare, nu ar trebui să fie păstrate la temperaturi arctice.
O roșie băgată în frigider declanșează un sistem de oprire a producerii de enzime care dau aroma și începe automat să își piardă gustul.
MCGee răspunde și celor care spun că aroma ar urma să revină dacă roșiile vor fi aduse din nou la temperatura camerei. El spune că este posibil ca roșiile să aibă o aromă slabă, mai ales dacă roșia nu a fost complet coaptă în momentul în care a fost introdusă în frigider, relatează qz.com.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui