Data actualizării:
Data publicării:

RO Alert în Tulcea. Au fost detectate drone la granița cu Ucraina/ Update ISU Delta

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În Tulcea a fost emis un mesaj RO-ALERT în contextul războiului din Ucraina.

UPDATE: Două persoane au sunat la 112 după ce în județul Tulcea a fost transmis mesaj RO-ALERT, în contextul războiului din Ucraina.

”Au fost înregistrate două apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care se solicitau informații referitoare la mesajul RO-ALERT.

Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit poate apela numărul unic de urgență pentru a cere sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Cristina Profir, citat de Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, până la sfârșitul lunii septembrie, în România s-au descoperit fragmente de drone implicate în atacurile rusești asupra infrastructurii portuare din Ucraina în 11 locuri. Zece dintre ele sunt în județul Tulcea, iar bucăți dintr-o dronă au fost găsite și în Insula Mare a Brăilei.

Știrea inițială

Populația din nordul județului Tulcea a fost alertată miercuri seară, după ce radarele Ministerului Apărării Naționale au detectate drone în apropierea graniței româno-ucrainene.

Mesajul RO-ALERT, transmis în jurul orei 21,00, anunța că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.


FOTO: Agerpres

”În această seară a fost transmis un mesaj RO-ALERT pentru zona de nord-est a județului Tulcea, după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Menționăm că aceste mesaje au rolul de informare a populației despre faptul că sunt posibile atacuri ale Federației Ruse asupra teritoriului ucrainean și că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național, în zona de graniță a României cu Ucraina”, arată ISU Delta, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel