Ro-Alert. Allview, anunț: "Am devenit preocupaţi". Verifică-ți telefonul AICI
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
RO-ALERT
RO-ALERT
Allview a făcut un anunț important, în ceea ce privește sistemul RO-Alert.

"Odată cu decizia autorităţilor de a crea un sistem de alertare a populaţiei, am devenit preocupaţi de realizarea compatibilităţii produselor noastre cu acesta. Am dezvoltat softuri pentru telefoanele pe care le avem în portofoliu, iar, în acest moment, toate device-urile lansate din 2018 până în prezent, dar şi parte dintre terminalele lansate anterior, au sistemul Ro-Alert integrat. Continuăm dezvoltarea, astfel încât absolut toţi utilizatorii de telefoane Allview să fie protejaţi în cazul situaţiilor extreme, prin primirea notificărilor sistemului Ro-Alert. Pe lângă dezvoltarea de softuri care să deservească standardele de comunicare existente, ne axăm pe actualizarea patch-urilor de securitate, pentru că siguranţa datelor utilizatorilor noştri este în centrul atenţiei noastre', explică Lucian Peticilă, CEO Allview.

Compatibilitatea telefoanelor Allview cu sistemul Ro-Alert

Producţia softurilor care integrează sistemul Ro-Alert a fost demarată de Allview în cursul anului trecut. Astfel, echipa de Cercetare&Dezvoltare (R&D) a companiei a reuşit, în decursul unui an, integrarea sistemului Ro-Alert în peste 50 de terminale ale gamelor Soul (X6, X5, X4), Viper, Young etc. Compatibilitatea telefoanelor Allview cu sistemul Ro-Alert poate fi verificată la adresa https://www.allview.ro/, pentru fiecare model în parte.

Sistemul Ro-Alert este implementat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), şi este utilizat în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel