Data publicării:

Riscul de alergie alimentară la copii, redus de animalele de companie. Mai ales dacă ești însărcinată!

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Amina Filkins)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Amina Filkins)
Știai că animalele de companie îți pot aduce numai beneficii? Pe lângă dragostea enormă pe care ți-o oferă.

Potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi, copiii care cresc alături de un animal de companie prezintă un risc cu 15% mai mic de alergie alimentară. Riscul de alergie alimentară pentru copii scade şi dacă mama a avut un animal de companie în timpul sarcinii, scrie Rador, citând novini.bg.

Micuţii crescuţi alături de un câine drept animal de companie sunt mai puţin expuşi riscului de a fi alergici la ouă, lapte şi nuci, iar pisicile reduc riscul de alergii la ouă, grâu şi soia.

Pentru că 10% dintre copii suferă deja de un anumit tip de alergie alimentară, iar acest număr este în creştere, oamenii de ştiinţă speră că au găsit o nouă modalitate de a reduce problema. Echipa, condusă de dr. Hisao Okabe de la Universitatea de Medicină din Fukushima, a analizat date despre 65.000 de copii urmăriţi până la vârsta de trei ani.

Animalele de companie pot preveni alergiile alimentare prin stimularea microbiomului. Se ştie că bacteriile bune menţin sănătatea organismului, copiii devenind mai puţin vulnerabili.

Alergiile la copii

Bacteriile intestinale pe care le au sugarii sănătoși împiedică dezvoltarea alergiilor alimentare, este concluzia unui studiu. Alergia la laptele de vacă este cea mai frecventă alergie alimentară care afectează copiii, dar nu singura.

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago, Laboratorul Național Argonne și Universitatea din Napoli Federico II din Italia au descoperit că, atunci când bacteriile intestinale provenite de la sugari sănătoși au fost transplantate la șoareci, animalele au fost protejate de o reacție alergică atunci când au fost expuse laptelui de vacă.

Nu același lucru s-a întâmplat în cazul copiilor alergici la lapte. Șoarecii care au primit aceste bacterii au suferit o reacție alergică atunci când au primit lapte de vacă, dovadă că au avut parte de aceeași protecție. Cercetarea, finanțată în parte de Institutul Național de Alergie și de Boli Infecțioase, este rezultatul unei lungi colaborări între doi medici Nagler și Roberto Berni Canani. Cei doi au lucrat împreună la un proiect care a constatat diferențe semnificative în microbioamele intestinale ale sugarilor sănătoși și ale celor cu alergie la laptele de vacă. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel