Riscul apropierii Rusiei de România. Bogdan Chirieac: Putin își va duce la îndeplinire planul. Pentru noi e cel mai mare dezastru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Bogdan Chirieac a explicat care este pericolul reprezentat de o posibilă apropiere a Rusiei de România.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, aflat ieri la Brăila, a afirmat că Vladimir Putin a pus ținta pe gurile Dunării și a vorbit despre potențialul pericol pe care îl reprezintă o eventuală apropiere a Rusiei de România.

"Știu că azi noapte (noaptea de sâmbătă spre duminică n.r.), Kievul a fost bombardat, că se pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaiev şi Odesa, mai ştiu că am văzut declaraţiile şi le văd, ale lui Medvedev şi Putin legate de gurile Dunării şi Testamentul lui Petru cel Mare şi mai ştiu o chestiune, că dacă cade Nikolaiev şi Odesa şi dacă Rusia se apropie de Rieni, de Izmail şi atât de aproape de Brăila şi de Galaţi şi de Tulcea, România este într-un real pericol. Iar Moldova este sub un pericol total", a declarat Rareș Bogdan.

VEZI ȘI: Rusia amenință direct România, după ce a aflat că vom avea cea mai mare bază militară NATO: S-ar putea termina foarte rău pentru familiile și copiii lor

Bogdan Chirieac: Putin își duce la îndeplinire planul

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN despre această declarație a lui Rareș Bogdan, explicând dacă chiar este țara noastră momentan în vreun pericol.

"România este membră NATO, deci Rusia se oprește acolo. Dacă Ucraina nu primește muniție suficientă și sprijin financiar și militar, Putin își va duce la îndeplinire planul: ocupă Odesa, ocupă Gurile Dunării, Bugeacul, fostul teritoriu românesc aflat la Ucraina, face joncțiunea cu Transnistria și în felul acesta face din Ucraina o țară nerelevantă din punct de vedere geo-strategic, fără ieșire la mare. Deci asta vrea Putin să facă încă de când a pornit ofensiva.

În cazul României, sigur că da, pentru noi e cel mai mare dezastru pentru că vom avea graniță directă cu Federația Rusă, ceea ce nu e de bine. Dar asta nu înseamnă că Federația Rusă va ataca România deoarece nu ataci România, ataci NATO. Dar, între timp, deoarece onorații politicieni sunt atât de deștepți și atât de preocupați, băi, nu pui acolo în acțiune baterii anti-aeriene ultra-sofisticate, la Brăila, la Galați, la Tulcea, în așa fel încât dronele ucrainene să nu mai găsească localnicii?

VEZI ȘI: Scenariul unei invazii a Rusiei în România. De ce Moscova ar avea nevoie de doar câteva ore pentru a cuceri Bucureștiul

"NATO își face treaba"

Poate să le găsească armata. După o lungă și matură căutare armata n-a găsit nimic, au găsit locuitorii din zone. Deci hai să întărim aceste zone, să nu așteptăm. Poate aveți dreptate voi, cum spuneți, dar hai să întărim acolo, mai ales că văd că NATO își face treaba, la Kogălniceanu face cea mai mare bază NATO din Europa, 10 mii de militari cu familiile lor, iar orașul care se construiește acolo ar trebui să fie un model pentru localitățile României. Poate vom da imagini să învețe și primarii, că tot sunt alegeri, cum ar trebui să fie o localitate, cu trotuare, cu școală, cu spital, cu secție de poliție etc", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel