Riscă 20 de ani de închisoare, după ce a furat din banca în care lucra
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catuse
catuse

Un tânăr din județul Constanța riscă 20 de ani de închisoare, pentru delapidare calificată în formă continuată, el fiind acuzat că a furat peste 980.000 de lei dintr-o bancă comercială al cărei angajat era.

Procurorii constănțeni îl cercetează pe Cristian Mircică, în vârstă de 30 de ani, din localitatea 23 August, salariat în funcţia de ofiţer front office la sucursala din Constanţa a unei bănci comerciale, pentru delapidare calificată în formă continuată.

Tânărul a fost reținut, după ce procurorii au stabilit că între 20 aprilie 2011 și 23 august 2012 acesta a sustras din patrimoniul băncii un număr de şase carduri şi şase coduri PIN, pe care le-a activat fraudulos ca fiind aferente conturilor unor clienţi ai băncii. Ulterior, Cristian Mircică ar fi desfiinţat neautorizat depozitele fictive prin falsificarea semnăturilor clienţilor şi a transferat sumele de bani în alte conturi aparent legale, pentru ca în final să retragă, succesiv, de la automatele monetare suma totală de 980.678 lei, în dauna băncii.

Cristian Mircică urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, el riscând o pedeapsă de 10 până la 20 de ani de închisoare și interzicerea unor drepturi, dacă va fi găsit vinovat de delapidare calificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel