Risc pentru femei care folosesc contraceptive, când îşi cunosc viitorul partener
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Femeile care folosesc  contraceptive atunci când întâlnesc bărbatul cu care se vor căsători, riscăca după ce renunţă la aceste pastile să nu-l mai găsească la fel de atrăgător ca înainte, spun cercetătorii.

În cadrul studiului, experţii au observat acest fenomen în cazul căsniciilor unde bărbatul nu avea un chip considerat atrăgător. În cazul celor atrăgători, reacţia a fost invers: au fost consideraţi mai frumoşi când femeile au renunţat la contraceptive, scrie Daily Mail.

În cadrul cercetării au fost urmărite timp de 4 ani 48 de cupluri căsătorite, iar alte 70 de cupluri au fost monitorizate timp de 1 an.

Studiul sugerează că pastilele contraceptive au un efect nedorit asupra relaţiilor de cuplu, spun cercetătorii din Florida, care au publicat concluziile în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Citește și: "Feminizarea" bărbaților. Care sunt motivele și cum se manifestă efectele

Cuplurile care au luat parte la studiu au răspuns la chestionare legate de metodele contraceptive folosite şi gradul de satisfacţie marital şi sexual.

Apoi, fotografii cu chipurile bărbaţilor au fost arătate altor persoane, pentru a se stabili care este atrăgător şi care nu.

Fenomenul observat de cercetători apare pentru că, atunci când iau hormoni ca metodă contraceptivă, femeile tind să evalueze diferit gradul de atractivitate al partenerilor.

Estrogenul şi progesteronul din aceste pastile afectează fertilitatea femeii şi implicit modifică interesul ei pentru un anumit partener.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel