Risc crescut de atacuri rusești asupra Ucrainei în zilele următoare, avertizează Ambasada SUA la Kiev
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash
Ucraina este avertizată de un risc crescut de atacuri rusești în perioada următoare. Avertizarea vine din partea Ambasadei SUA la Kiev.

Ambasada SUA de la Kiev susține că există un risc crescut de atacuri rusești cu rachete și drone pe tot teritoriul Ucrainei în zilele următoare, în condițiile în care țara se pregătește să marcheze sâmbătă 33 de ani de la independența față de Uniunea Sovietică, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Astfel, comandantul-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat la începutul acestei săptămâni că Rusia a lansat 9.600 de rachete și 14.000 de drone în timpul atacurilor sale asupra Ucrainei, după declanșarea invaziei în februarie 2022.

”Ambasada SUA la Kiev estimează că în următoarele zile și în weekend există un risc crescut de atacuri rusești cu drone și rachete pe întreg teritoriul Ucrainei, în legătură cu Ziua Independenței Ucrainei, marcată pe 24 august”, se arată în comunicatul care a fost postat pe site-ul ambasadei miercuri seara.

Pentru ucraineni, Ziua Independenței a căpătat o mai mare importanță de la invazia Rusiei, care a stârnit sentimente patriotice în rândul multor cetățeni.

În acest an, Ziua Independenței este sărbătorită la două săptămâni după ce Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră surpriză în regiunea rusă Kursk, chiar dacă trupele ruse înaintează constant în estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va oferi un ”răspuns pe măsură” la incursiunea din regiunea Kursk, pe care a numit-o o provocare majoră.

Citește și: Ucraina anunță distrugerea podurilor pontoane din Rusia cu arme fabricate în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel